Вчені назвали нове оптимальне для здоров’я число кроків в день 

Вчені Гарвардської медичної школи з’ясували, скільки кроків в день потрібно робити для того, щоб відчувати себе здоровим і знизити ризик смерті. Результати дослідження були опубліковані в газеті The New York Post.

Для дослідження фахівці протягом чотирьох років спостерігали більш ніж за 16,5 тис. жінок у віці від 62 до 101 року. Випробовувані кожного дня носили трекери для вимірювання кількості кроків і швидкості під час повсякденної діяльності. Крім того, учасниці експерименту докладно розповідали про свій спосіб життя, дієту і наявні захворювання.

До фіналу експерименту не дожили 504 людини. Дослідники проаналізували дані і визначили, що найбільш висока смертність відзначалася в групі, де добровольці щодня робили менше 2,2 тис. кроків.

Показники здоров’я були вище в групі, де жінки робили 4,4 тис. кроків. Ще більш низький рівень смертності мали люди, які проходили щодня по 7,5 тис. кроків. При цьому у тих, хто в процесі експерименту досягав 10 тис. кроків на день, якихось принципових відмінностей від попередньої групи не показали.

З чого вчені зробили висновок, що оптимальна кількість кроків для зниження ризику смертності  – 7,5 тис.

Джерело

Поділись


Новини партнерів