Чому не треба їсти морозиво у спекотну погоду?

Вчені з університету Граца розповіли про головні небезпеки кубиків льоду і морозива в 40-градусну спеку. Матеріали дослідження надані профільним виданням.

Експерти рекомендують не зловживати смачним ласощами, що є калорійною “бомбою”. Навіть при мінімальному ризику розвитку ожиріння морозиво все одно не принесе бажаної прохолоди, адже мозок отримає тільки короткочасний сигнал про досягнення комфортної температури.

Влітку більшість людей люблять проводити час на свіжому повітрі. Спека разом з фізичною активністю викликає у організму стрес. З морозивом у вигляді десерту і трьома-чотирма кубиками льоду в склянці високі температури пережити набагато легше. При спробі знизити температуру напою людина споживає менше рідини, що негативно для організму.

Швидке вживання холодних страв може викликати головний біль, пов’язаний з розширенням судин і збільшенням кровообігу. Щоб не ризикувати, краще замінити морозиво прохолодними напоями або стати прихильником адекватної гідратації. В ідеалі день потрібно починати зі склянки води і до ночі довести показник до 2-3 літрів. Гарним доповненням стане свіжа м’ята в склянці, прохолодний чай або ментолові жувальна гумка, здатні стимулювати холодні рецептори.

Джерело

Поділись


Новини партнерів