Який алкоголь найнебезпечніший для печінки: відповідь фахівців

Печінка страждає від будь-якого алкоголю, але деякі напої шкодять їй в більшій мірі. Цей орган є своєрідним фільтром і не дає шкідливим речовинам потрапляти в кров.

Коли ми випиваємо алкоголь, наш організм включає захисні функції. Якщо печінка перевантажена роботою, вона перестане з нею справлятися, а токсичні речовини почнуть проникати в кров і життєво важливі органи, в тому числі і в мозок. Це може привести до збільшення розмірів печінки та інших неприємних хвороб.

Всі алкогольні напої розрізняються за складом, але по факту в нашому організмі залишаються одні і ті ж токсичні речовини. Як правило, найбільш небезпечними вважаються міцні напої, так як людина від них швидко і сильно п’яніє, але це не так.

Існує багато версій лікарів про те, який алкоголь найбільш небезпечний. Одні кажуть, що чим більше домішок в напої, тим гірше буде організму. І почасти вони мають рацію. Деякі напої подаються з газованою водою, яка тільки прискорює всмоктування токсичних речовин, а шампанське і ігристе вино, взагалі можуть бути тільки газованими. І все ж найнебезпечнішими вважаються алкогольні коктейлі. До них відносяться і ті, які продаються в магазинах, і ті, які змішують в барах. Перші вважаються особливо небезпечними через те, що поступово роз’їдають алюміній зсередини.

Деякі медики стверджують, що слабоалкогольні напої найбільш небезпечні для печінки. Справа в тому, що в них змішано багато спиртовмісних речовин різних типів. У такому випадку людині складніше контролювати, скільки вона випила, так як сп’яніння настає поступово через те, що напій потрапляє в організм маленькими порціями. Крім того, слабкий алкоголь частіше вживають підлітки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів