Лікарі: макарони і сосиски можуть бути небезпечні для здоров’я дітей

Макарони і сосиски не повинні бути регулярною стравою в дитячому раціоні. В іншому випадку, за словами лікаря, у дітей може виникнути справжня залежність від даних продуктів, що несприятливо позначиться на їхньому здоров’ї.

Про те, що регулярне вживання макаронів і сосисок може бути небезпечним для здоров’я дітей, заявила лікар Ольга Шарапова.

Вона зазначила, що прихильність до кожного продукту формується з дитинства, і знайомство зі смаком макаронів і сосисок в ранньому віці веде до формування хворих харчових звичок, асоційованих з підвищеним ризиком розвитку різних хвороб і ожиріння.

Зокрема, лікар порівняла звикання дітей до макаронів і сосисок з залежністю людей від солодкого, яка також зазвичай з’являється в дитинстві і асоціюється з виникненням діабету.

«Якщо діти харчуються макаронами з сосисками з ранку і до вечора, що вони дуже люблять… у цих дітей однозначно будуть захворювання», – сказала Ольга Шарапова.

Лікар нагадала, що макарони є джерелом швидких вуглеводів, активне вживання яких має специфічний вплив на метаболізм, сприяючи відкладенню і накопиченню жирових клітин. Що стосується сосисок, то в цьому продукті міститься ряд штучних добавок, при засвоєнні яких мозок отримує від системи травлення сигнали, які сприяють звиканню до смаку продукту і бажанню отримувати його ще і ще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів