Максимум користі для організму: як правильно поєднувати продукти

Відомо, що одні продукти несуть організму користь, а інші – ні. Ті, хто уважно ставиться до свого раціону, намагаються віддавати перевагу фруктам, овочам, пісному білку та іншій їжі, яку ми звикли вважати корисною. Але не всі знають, що певне поєднання різних продуктів може помножити їх користь в кілька разів. У цій статті ми розповімо вам про найбільш ідеальні комбінації.

ШПИНАТ + ПОЛУНИЦЯ

Цей варіант ідеальний для тих, хто відчуває нестачу заліза. У шпинаті міститься близько 3 мг заліза, але найкраще воно засвоюється з вітаміном С, який можна знайти в полуниці, лимоні, ківі та інших фруктах. Шпинат і полуниця – не тривіальне поєднання, але тут варто проявити фантазію. Наприклад, можна зробити легкий салат, додавши до зелені і ягід трохи рікотти і приправивши все соком лимона.

САЛАТ + РОСЛИННА ОЛІЯ

Ті, хто звик рахувати калорії, часто відмовляються від жирів в будь-якому вигляді. Віддаєте перевагу сирим овочам, але регулярно відчуваєте дискомфорт в шлунку? Це не дивно, адже організму непросто переварити таку кількість клітковини. А ось рослинна олія сприяє засвоєнню корисних речовин. Боятися правильних жирів не варто, вони необхідні навіть на найбільш строгій дієті. Якщо не любите олію, то додайте в салат авокадо, в ньому містяться жирні кислоти Омега-9.

БАНАН + ЙОГУРТ

Щоб кальцій засвоювався краще, його необхідно поєднувати з продуктами, що містять інулін, який діє так само як і пребіотики. Ця речовина присутня в часнику, цибулі, артишоку, пшениці, топінамбурі та бананах. Найбільш звичним і корисним поєднанням з цього списку стане банан і йогурт (або сир).

ЯБЛУКА + ТЕМНИЙ ШОКОЛАД

У яблуках міститься кверцетин, а в темному шоколаді – катехін. Поєднання цих двох антиоксидантів покращує роботу серця і розріджує кров. Щоб отримати максимум користі, зробіть корисний десерт: розтопіть темний шоколад на водяній бані і умочіть в нього шматочки яблук, залиште на годину в холодильнику.

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ + ЛИМОН

Зелений чай багатий антиоксидантами, які регулюють рівень цукру в крові і прискорюють обмін речовин. Численні дослідження доводять, що лимон в кілька разів покращує засвоєння корисних речовин з чаю.

ЯГОДИ + ВІВСЯНКА

І в вівсянці, і в ягодах містяться фітохімікалії, що володіють сильними антиоксидантними властивостями. Разом ці продукти мають ще більшу користь. Додатково до всього, вівсянка з ягодами зменшує рівень цукру в крові і дозволяє надовго зберегти почуття насичення.

КАВА + КОРИЦЯ

Кориця є найкращим доповненням до чорної кави. Ця спеція практично не містить калорій, але багата антиоксидантами. Кориця прискорює обмінні процеси, а в поєднанні з кофеїном ще й здатна ефективно спалювати жир.

ХУМУС + ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Хумус містить масу живильних речовин, які в поєднанні з оливковою олією збільшують в крові рівень серотоніну, або «гормону щастя». Останній, в свою чергу, сприяє почуттю насичення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів