Дієтологи назвали продукти, які допоможуть зберегти жінкам молодість

Складні вуглеводи, ферментовані продукти і здоровий жир. Британські дієтологи-нутриціологи розповіли, які продукти необхідні жінкам, які хочуть зберегти молодість якомога довше.

Складні вуглеводи. У статті, опублікованій в виданні Daily Mail, лікар-дієтолог Меган Россі повідомила, що жінкам потрібно обов’язково вживати в їжу складні вуглеводи. За словами фахівця, занадто мала кількість цих речовин і тим більше відмова від вуглеводів можуть посприяти розвитку захворювань кишечника. Щоб організм отримував достатньо складних вуглеводів, експерт вважає за необхідне вживати не менше 30 різних рослинних продуктів на тиждень.

Ферментовані продукти. Дієтолог Джеклін Колдуелл-Коллінз пояснює: продовженню молодості сприяють перш за все продукти, які покращують стан кишкової мікрофлори, з яким тісно пов’язані імунітет і когнітивне здоров’я, два найважливіших чинника в боротьбі зі старінням. Експерт радить обов’язково включити в раціон ферментовані продукти: кефір, квашену капусту, кімчі, чайний гриб. У них містяться корисні бактерії, клітковина і пробіотики, – словом все, що оздоровлює кишечник.

Жир. Ще один фахівець-дієтолог, Джейн Кларк, вважає, що в харчуванні жінок, які хочуть довго виглядати молодо і свіжо, обов’язково повинен бути присутнім жир. Але жир корисний. Таким організм забезпечують авокадо, оливкова олія, риба, горіхи.

Крім того, фахівці розповіли, від яких продуктів жінкам краще відмовитися, якщо хочеться довго не старіти.

Знежирені і дієтичні продукти. У їх складі містяться стабілізатори, емульгатори, підсолоджувачі, які пригнічують імунітет.

Рафінована олія. Під впливом високих температур в процесі приготування структура такої олії змінюється, і з неї виділяються альдегіди, які можуть сприяти розвитку раку і хвороб серця. Для кулінарії дієтологи радять використовувати оливкову олію або топлене масло.

Джерело

Поділись


Новини партнерів