Щоб зберегти молодість, полегшити менопаузу й уберегти себе від серцево-судинних захворювань і деменції лікарі рекомендують жінкам переглянути свою дієту.
Дієтолог Амелія Фрир радить звести до мінімуму вживання знежирених продуктів, оскільки в їх складі є зовсім непотрібні стабілізатори, емульгатори і підсолоджувачі, пише Daily Mail.
Також, на думку Фрир, слід не переборщувати з солодкими фруктами через те, що вони провокують скачки цукру в крові. Від винограду, наприклад, і зовсім можна відмовитися. А ось кілька кислуватих яблук у день підуть на користь. Бажано вжити їх до шостої вечора.
Експерт із харчування Джеклін Колдуелл-Коллінз радить жінкам їсти на сніданок овочі та фрукти, а протягом для вживати будь-які ферментовані продукти, багаті клітковиною і пробіотиками. Наприклад, квашену капусту, кимчи або кефір.
Не рекомендує відмовлятися від жирних продуктів дієтолог Джейн Кларк. Найкорисніші серед них — жирна риба, горіхи, авокадо, лляна й оливкова олія. Також вона порадила пити каву. Головне, знати міру.
Лікар-дієтолог Меган Россі вважає, що в раціоні обов’язково повинні бути присутніми складні вуглеводи (інакше можуть виникнути порушення в роботі кишечника) і близько 30 різних продуктів рослинного походження, які потрібно їсти протягом тижня. Так харчування буде більш різноманітним і збалансованим.