Що буде з організмом, якщо кожен день пити молоко – відповідь фахівців 

Багато людей переконані в тому, що коров’яче молоко – незамінне в раціоні. Інші ж б’ють на сполох і запевняють, що від цього продукту для дорослої людини більше шкоди, ніж користі. Хто ж з них прав, і що буде з організмом, якщо зловживати молоком?

Висипання на обличчі

D-галактоза, що міститься в молоці, може спровокувати прищі навіть після однієї склянки напою, не кажучи вже про щотижневе вживання. Якщо ви давно боретеся з висипаннями, спробуйте виключити молоко з раціону.

Збільшення м’язової маси

Молоко – улюблений продукт бодібілдерів і просто спортсменів, які бажають набрати масу. Однак допомогти в цій справі здатний лише напій високої якості, що містить безліч корисних амінокислот. Його в місті дістати не так просто.

Здуття живота

Чим старша людина, тим важче її організму перетравлювати продукти. Крім того, коров’яче молоко саме по собі добре засвоюється тільки дітьми, а у дорослих викликає часом не тільки неприємне здуття живота, але і діарею.

Втрата ваги

Згідно з деякими «молочними дієтами», втрата ваги безпосередньо залежить від того, скільки кальцію людина вживає, адже він сприяє розщепленню жирової маси. Ось тільки чи вартує втрата зайвих кілограмів проблем з травленням?

Розвиток раку

Існує думка, що молоко захищає від багатьох хвороб. Але разом з тим доведене і те, що білок ІФР-1 провокує ріст ракових клітин. Цю інформацію підтвердило дослідження – тим жінкам, хто випивав в день мінімум дві склянки улюбленого напою, в кілька разів частіше ставили діагноз рак яєчників.

Джерело

Поділись


Новини партнерів