Смачно і корисно: 5 причин їсти персики частіше

Персик – дуже смачний і ароматний сезонний фрукт, від якого не варто відмовлятися. Більше того, в сезон персики варто їсти якомога частіше. І ми знаємо п’ять причин чому.

По-перше, персики є відмінним джерелом вітаміну С , так що якщо вам набридли цитрусові, це відмінна альтернатива. Персик середнього розміру містить приблизно 10 мг вітаміну С, відомого своїми потужними антиоксидантними властивостями і функцією зміцнення імунної системи.

По-друге, персики багаті вітаміном А, важливим для здорової шкіри і гострого зору. Крім того, вітамін А зміцнює стінки кишечника, що має значення для захисту організму від шкідливих бактерій, які можуть потрапити в нього з їжею (якщо ми недостатньо ретельно вимили її, наприклад).

Так, вітаміном А організм здатна наповнити і морква, але персики більшості людей подобаються більше.

По-третє, персики забезпечують організм дозою клітковини, яка оптимізує травні процеси. Найголовніше – їсти персики, а не пити персиковий сік, тому що в соці клітковини практично не залишається.

По-четверте, персики містять калій – мінерал, який приводить в норму тиск, регулює рівень цукру в крові і стежить за балансом рідини в організмі. Крім того, нестача калію може викликати м’язові спазми, так що персик здатний стати відмінним перекусом після тренування, забезпечуючи 11% добової потреби в калії.

Нарешті, персик середнього розміру може доставити в організм приблизно 9 мг кальцію, відповідального за міцність кісток і зубів. Це не дуже багато, але з огляду на те, що мова йде про фрукт, а не про молочний продукт, внесок в живильний профіль меню вийде доволі вагомий.

Єдиним недоліком персиків при цьому є цукор (близько 13 грамів на середній фрукт), за кількістю якого в раціоні корисно стежити. В іншому ж це ідеальний літній десерт на заміну цукеркам і тортикам.

Джерело

Поділись


Новини партнерів