Натуральний мед – дуже корисний продукт. Він допоможе поповнити запас корисних речовин: вуглеводів, мінералів і мікроелементів. Крім того, мед містить органічні кислоти, вітаміни і фолієву кислоту.
До меду входить ціла низка ферментів, які значно прискорюють реакції обміну речовин в організмі і благотворно впливають на роботу більшості органів людини.
Відомий український дієтолог Світлана Фус стверджує, при нагріванні мед втрачає частину корисних властивостей і може викликати алергію, тому вживати цей продукт слід з обережністю.
“Чайна ложка (без гірки) містить вісім грамів меду – це приблизно 26-30 ккал. Він повністю засвоюється організмом, віддаючи максимум корисних речовин. Тому мед – хороший замінник цукру. Добова норма дві-три чайні ложки”, – розповідає експерт.
Мед також широко використовується в народній медицині, косметології. Містить безліч біологічно активних добавок, ферментів, фітонцидів і природного цукру.
“Мед – це один з небагатьох продуктів, який ніколи не псується при правильному зберіганні”, – резюмує дієтолог Світлана Фус.
Чим корисний мед для здоров’я:
- Поліпшує обмін речовин. Стимулює травлення.
- Посилює імунітет, допомагає при запаленнях, знімає стрес.
- Нормалізує кислотність в шлунку і мікрофлору шлунково-кишкового тракту.
- Протизастудний засіб, послаблює віруси.