Лікарі назвали 4 продукти харчування, які збільшують ризик раку грудей

Це найпоширеніше злоякісне новоутворення серед жінок. Представницям прекрасної статі краще обмежити вживання даних продуктів і напоїв.

Алкоголь. Регулярне вживання алкоголю міцно пов’язане з підвищеним ризиком раку грудей. Це було доведено численними дослідженнями. Спиртні напої збільшують рівень естрогену і провокують пошкодження ДНК клітин, що призводить до їх неконтрольованого поділу і пухлин.

Цукор. Проведене вченими з Університету Техасу дослідження показало, що дієта з високим рівнем цукру підвищує ймовірність розвитку пухлин молочних залоз. До деяких багатих цукром продуктів відносять кетчуп, енергетичні напої, молочний шоколад тощо.

Жири. Природно, що наш раціон повинен бути збалансованим по жирах, вуглеводах і білках. Але існують шкідливі жири з перероблених продуктів харчування, що збільшують ризик раку грудей. До таких страв відносять різного роду бургери, картопля фрі та інший фастфуд.

Червоне м’ясо. Цей продукт багатий жирами, сіллю і консервантами. Дослідження показують, що червоне і особливо перероблене м’ясо підвищує ймовірність пухлин грудей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів