Чому варто частіше їсти супи: пояснення фахівців

У сучасних кухнях занадто мало уваги приділяють першим стравам. І даремно. Вживати супи дуже важливо, як стверджують дієтологи.

Організму, звичайно, потрібні, овочі, фрукти, цільнозернові злаки. Переварюючи їх, він отримує масу корисних речовин і тренує моторику і перистальтику кишечника. Але також йому потрібні і оброблені продукти, щоб не перевантажуватися. Супи підходять найкраще.

У класичному варіанті суп – це дрібно нарізані зварені овочі у великій кількості води, заправлені олією і спеціями. Що може бути дієтичнішим?

Користь супу

«У тих, хто не їсть супи, ожиріння зустрічається в три рази частіше. Суп плюс білкова страва додатково – це та легка і низькокалорійна вечеря, яку рекомендують всі дієтологи. Така вечеря і наситить нас, і не додасть зайвих калорій» , – вважає дієтолог Дмитро Никитюк.

Він рекомендує вживати суп два-три рази на тиждень. Тим, у кого є проблеми з травною системою і зайвою вагою, – кожен день в обід і ввечері.

Суп робить раціон різноманітним і корисним. Він містить в основному овочі з невеликою кількістю круп, які під час варіння випускають сік в воду. І дуже важливо те, що ми її не виливаємо, а випиваємо. Це допомагає поліпшити мікрофлору кишечника.

Бути ситим і струнким, вживаючи суп, просто. Він насичує, заповнюючи обсяг шлунка. Приносить користь, завдяки своєму складу. І не перевантажує калоріями.

Вживаючи супи, в якості одного з прийомів їжі, ми пропускаємо швидкі перекушування фастфудом, чіпсами, батончиками. І привчаємо себе до правильного харчування.

Існують певні правила приготування супу.

Щоб принести користь, суп не повинен бути жирним. Навариста страва, в якій варилося м’ясо, це вже не суп, а бульйон. Допускається додати в суп трохи курячого м’яса, але зварити його слід окремо. Також можна додати морепродукти. Уха, як різновид супу, також в пошані. Суп з білих грибів рекомендується вживати не частіше одного разу на тиждень.

У супі не повинно бути багато картоплі. Це не найбільш дієтичний продукт. Половини картоплини середнього розміру на порцію цілком достатньо.

Щоб суп вважається супом, в ньому має бути 2/3 рідини і 1/3 густого. Інакше це не суп, а рідка каша.

Джерело

Поділись


Новини партнерів