Вчені з Німеччини виявили в молоці патогени, здатні викликати рак

У молоці та м’ясі корів виявлені невідомі мікроорганізми, здатні викликати запальні процеси в кишечнику. Вчені пов’язують їх з розвитком раку.

Про знахідку фахівців з Німеччини пише Augsburger Allgemeine. Співробітники Німецького центру дослідження раку (DKFZ) аналізували зразки молочних продуктів з європейських супермаркетів, а також досліджували біохімічний склад крові декількох сотень корів. В результаті в молоці, а також в аналізах тварин ними були виявлені патогенні бактерії, аналогічні тим, що виявлялися в клітинах пацієнтів з колоректальним раком.

На думку дослідників, зв’язок між споживанням молока і розвитком раку цілком допустимий. Згідно з їхніми даними, виявлені ними мікроорганізми можуть провокувати хронічний запальний процес в товстій кишці, який асоційований в тому числі з розвитком онкології. Крім колоректального раку, бактерії, що викликають запалення, можуть сприяти виникненню раку простати і раку грудей.

Відзначимо, що деякий час тому головний ветеринарний лікар Росії Микола Власов повідомив про те, що причиною виникнення раку грудей у жінок може стати вживання молока колись хворої корови. Зокрема, за його словами, в молоко може проникати онкогенний вірус лейкозу, який має здатність вбудовуватися в геном людини. При цьому головний ветлікар Росії додав, що властивість вірусу лейкозу, на який хворіють корови, розмножуватися в молочній залозі у жінок є науково встановленим фактом.

Вчені з Німеччини, в свою чергу, вважають, що їх версія про зв’язок бактерій в молоці і раку ще потребує перевірки.

Поділись


Новини партнерів