Популярний трав’яний чай може викликати надзвичайну ситуацію з високим кров’яним тиском

Чай з солодки, популярний трав’яний чай, не без ризику для здоров’я. Це на CMAJ (Canadian Medical Association Journal) демонструє тематичне дослідження пацієнта, який потрапив в лікарню унаслідок надзвичайної ситуації з високим кров’яним тиском.

Надмірна кількість деяких рослинних продуктів може мати шкідливі побічні ефекти. Продукти, що містять екстракт кореня солодки, можуть підвищувати кров’яний тиск, викликати затримку води і знижувати рівень калію, якщо вживати їх в надлишку.

84-річний чоловік відвідав відділення невідкладної допомоги з приводу надзвичайної ситуації з високим кров’яним тиском, яка була викликана споживанням домашнього чаю, приготованого з кореня солодки. Його кров’яний тиск був сильно підвищений, і він страждав від головного болю, чутливості до світла, болі в грудях, втоми і затримки рідини в литках. Після госпіталізації і лікування пацієнт, у якого в анамнезі був високий кров’яний тиск, сказав лікарям, що випивав 1-2 склянки в день домашнього екстракту кореня солодки, званого «Ерк су», протягом двох тижнів до цього.

Лакричний чай популярний на Близькому Сході і в деяких частинах Європи, а Ерк-су особливо популярний в Єгипті під час Рамадану.

З огляду на мультикультурне населення, лікарям слід розглянути можливість скринінгу споживання кореня солодки у пацієнтів з важко контрольованою гіпертонією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів