10 незвичайних способів боротьби із зайвою вагою

Чи чули ви про те, що для схуднення іноді важливо ретельно обнюхувати їжу? Про ці та інші несподівані способи розповіли експерти з Німеччини.

Запах їжі. Дослідження показало, що коли люди тривалий час вдихають запах улюбленої їжі, то вони частково насичуються. І пізніше вживають меншу кількість тих чи інших продуктів. Так що перед тим, як налягати на пончики, постарайтеся гарненько ними надихатися.

Сині тарілки. Синій колір є одним з потужних засобів придушення апетиту. Спостереження показали, що з синіх тарілок людина з’їдає на 33% менше їжі.

Відмова від газованої води. Це не настільки дивовижний спосіб боротьби із зайвою вагою, як може здатися спочатку. Але багато людей не чули про те, що через вживання газованої води ми стаємо більш голодними. Пийте воду замість газованих напоїв.

Невеликі тарілки. З невеликих за розміром тарілок люди вживають менші порції їжі, що було неодноразово підтверджено науковим шляхом.

Дзеркало перед обіднім столом. Замість того щоб під час прийому їжі дивитися в газету або в телевізор, краще дивитися на себе в дзеркало. Ще один науковий експеримент, проведений в США, підтвердив, що таким чином люди вживають менше калорій і привчають себе до здорового харчування.

Спеції. Справа в тому, що гостра їжа допомагає спалювати жир за рахунок компонента з гострого перцю під назвою капсаїцин. Він підвищує температуру тіла і прискорює метаболізм.

Повільне пережовування. Чим повільніше ми поглинаємо їжу, тим менше калорій отримуємо в цілому. У мозку вистачає часу почути сигнали про насичення зі шлунка.

Яйця на сніданок. Американське дослідження показало, що відмова від злакових сніданків на користь яєць, як джерела високоякісного білка, дозволяє зменшити загальну калорійність в наступні 36 годин.

Ароматичні свічки з ваніллю. Свічки з запахом ванілі пригнічують апетит. Особливо це стосується людей, які мають слабкість перед різного роду десертами.

Яскраве світло. Ресторани віддають перевагу приглушеному світлу, оскільки в напівтемряві люди більш активно налягають на їжу. Точно так само діє і зворотний ефект, коли при яскравому освітленні загальний обсяг з’їденого знижується.

Джерело

Поділись


Новини партнерів