Волоські горіхи пов’язані зі зниженим кров’яним тиском

Команда вчених оцінила учасників одного дослідження на серцево-судинні фактори ризику в кінці кожного періоду дієти, яка включала підвищений вміст волоських горіхів. На підставі цих даних дослідники виявили, що здоров’я серця учасників у всіх групах покращилося до певної міри.

Це відкриття вказує на те, що заміна насичених жирів ненасиченими, будь то жири з волоських горіхів або рослинних масел, повинна привести до позитивних серцево-судинних ефектів.

Проте, дослідники також виявили, що учасники, які вживали найбільшу кількість цього продукту, мали більш низький кров’яний тиск в порівнянні з іншими.

«Коли учасники їли волоські горіхи, вони бачили більше переваг, ніж коли вони були на дієті з таким самим профілем жирних кислот, як і у волоських горіхів, не використовуючи сам продукт», – пояснює провідний автор дослідження професор Пенні Кріс-Естертон з Університету штату Пенсільванія.

«Схоже, що у волоських горіхах є ще щось корисне – можливо, це їх біологічно активні сполуки, а, може, й клітковина, можливо щось ще, – що ви не отримуєте від інших продуктів».

Джерело

Поділись


Новини партнерів