Лікарі назвали 5 причин, через які німіють руки уві сні

Причинами оніміння рук уві сні можуть бути як звичайні чинники на зразок невідповідних постільних речей, так і небезпечні хвороби.

Поганий матрац або подушка. Незручна подушка або поганий матрац не дозволяють тілу розслабитися під час сну. Результатом такого дискомфорту можуть бути неприємні відчуття в різних його частинах.

Піжама. Одяг може обмежувати і здавлювати, а людина уві сні не контролює положення свого тіла. Якщо через здавлювання одягом порушується кровообіг, може виникати відчуття оніміння.

Сильна втома. Вона теж може бути причиною оніміння рук. За словами лікарів, дана проблема спостерігається у багатьох вагітних жінок. Відпочинок і правильна поза для сну зазвичай допомагають вирішити проблему.

Порушення в шийному відділі хребта. Якщо в хребцях шийного відділу є руйнування, викликані перевантаженнями, сутулістю, запаленнями, це може дратувати нервові корінці спинного мозку, порушувати в них кровообіг і в підсумку викликати оніміння кінцівок.

Крім того, оніміння рук уві сні, згідно з даними вчених, можуть викликати цукровий діабет, ракові пухлини, а також інсульт. Але при цих відхиленнях оніміння рук турбує не тільки уві сні, ця проблема зберігається і вдень. У такому випадку потрібно негайно звертатися до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів