Лікарі назвали фрукт, здатний захистити від діабету та зайвої ваги

Авокадо має стати значним доповненням до нашого раціону, але тільки не в якості начинки для тостів, як підкреслюють експерти в області здорового харчування. Хліб належить до продуктів з перероблених вуглеводів, і які б топінги ми не використовували, певну шкоду для здоров’я від самих вуглеводів перекреслити ними не вийде. Дослідники з Інституту технологій в Іллінойсі вирішили з’ясувати, чи може жир, який входить до складу авокадо, бути корисним в справі боротьби із зайвою вагою і зниженням ризику діабету у людей з ожирінням, як це було підтверджено в ході останніх досліджень.

У сферу їхньої уваги потрапила 31 людина, чий індекс маси тіла перевищував 30 пунктів. З’ясувалося, що якщо авокадо є заміною рафінованих вуглеводів на зразок хліба і пасти, то воно ефективно пригнічує голод і сприяє зниженню зайвої ваги. Крім того, авокадо можна використовувати в якості ефективного інструменту контролю резистентності інсуліну і цукру в крові. Але якщо ж авокадо використовується в якості начинки для тостів, то його ефект практично повністю зникає. Отже, даний фрукт не потрібно вживати разом з вуглеводами, а необхідно їсти замість них.

Тости або бутерброди з авокадо тривалий час підносяться в якості одного з компонентів здорового харчування. Однак подібна комбінація вуглеводів і жирів є штучною, адже нічого подібного в природі зустріти неможливо. В результаті, після вживання хліба з авокадо в мозку відбувається різкий викид дофаміну – гормону задоволення. Саме цим пояснюється популярність цієї страви. Вчені вже довели, що авокадо містить корисні для здоров’я жири, а ось хліб містить перероблені вуглеводи, вживання яких краще обмежити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів