Схуднення для ледачих: як спалювати більше калорій – 10 порад

Багатьом з нас хотілося б дізнатися, що слід робити для того, щоб спалювати більше калорій? Як правило, в цьому випадку фахівці радять частіше займатися спортом. Дійсно, фізична активність не тільки помітно збільшує споживання енергії, а й покращує мотивацію, а також настрій. Завдяки цьому, ваш організм починає спалювати більше калорій, а значить, ви можете схуднути без шкоди для здоров’я. Однак, досягти цієї мети можна різними шляхами.

Сьогодні нам хотілося б поділитися з вами 10 найбільш ефективними порадами, які дозволять спалювати більше калорій без занять спортом. В результаті, ви зможете швидко скинути вагу, навіть якщо спортзал – ваш найгірший кошмар.

Як змусити свій організм спалювати більше калорій?

На жаль, багатьом з нас ніяк не вдається схуднути. У той же час, деякі приходять до поставленої мети, але їм доводиться платити за це досить високу ціну.

Тому, практично всіх хвилює питання: чи можна домогтися стрункої фігури з меншими зусиллями і без самопожертви?

У нашій сьогоднішній статті ми хочемо розповісти вам про 10 корисних рекомендацій. Дотримуючись їх, ви зможете швидко скинути вагу без особливих зусиль. Хочемо підкреслити, що тут немає ніякої «магії» – в основі лежить правильне харчування та інші корисні звички.

1. Пийте більше води

Ви знали, що звичайна вода здатна прискорити метаболізм, а разом з ним збільшити і витрати енергії. Якщо ви станете пити більше води, вашому організму буде легше видаляти надлишки рідини і токсини.

Саме тому, перша наша порада полягає саме в цьому. Ця проста звичка дозволить вам спалювати більше калорій, а значить швидше скинути вагу.

Протягом дня слід випивати приблизно два літри води. Точна кількість залежить від вашої ваги і інших параметрів. Рекомендуємо пити воду невеликими порціями, але часто. Обов’язково робіть це вранці натщесерце і між прийомами їжі. Такий розподіл води протягом дня дозволить вам швидше домогтися поставленої мети.

2. Не скорочуйте кількість калорій

Думаєте, що для того, щоб схуднути потрібно менше їсти? Це не зовсім так.

Навпаки, через низькокалорійні дієти організм звикає витрачати менше енергії. В результаті чого, стає ще важче скинути вагу.

Інша проблема подібних дієт полягає в тому, що варто тільки почати харчуватися нормально, кілограми повертаються.

3. Ретельно вибирайте жири

Забудьте про міф, що затверджує, що всі жири шкідливі для здоров’я. Це не так. Деякі з них дуже корисні і навіть допомагають позбутися зайвої ваги.

Справа в тому, що деякі види жирів стимулюють метаболізм і повністю засвоюються організмом, в той час як інші просто накопичуються, формуючи жирові відкладення.

Корисні жири містяться в таких продуктах, як:

  • блакитна риба
  • яєчний жовток
  • авокадо
  • горіхи
  • насіння
  • рослинна олія першого віджиму (оливкова, кокосова, кунжутна, лляна)

4. Додавайте в їжу каєнський перець

Каєнський перець є ефективним засобом для схуднення. Завдяки йому, організм починає спалювати більше калорій і жирів, витрачаючи на це менше зусиль.

Можливо, гостра їжа здається вам незвичною або ви боїтеся, що вона викличе порушення травлення. Тому рекомендуємо додавати каєнський перець в свій раціон поступово.

Його можна використовувати при приготуванні величезної кількості різних страв: рагу, супів, м’яса, риби і т.д.

5. Пийте імбирний відвар

Імбир, як і каєнський перець, здатний швидко активувати обмін речовин. Ось чому, ми радимо вам обов’язково включити цей корінь в свій раціон.

При цьому, він володіє і рядом інших корисних властивостей: покращує травлення і стимулює виведення рідин. Саме тому, імбир є незамінним елементом будь-якої дієти.

Наприклад, ви можете приготувати відвар з імбиру і додати в нього лимонний сік. Пийте цей чай протягом усього дня. Він однаково ефективний як холодним, так і гарячим.

6. Зверніть увагу на кокосову олію

Кокосова олія extra virgin належить до групи корисних жирів, про які ми розповіли вам в третьому пункті.

Вона допомагає організму спалювати більше калорій, а також корисна для боротьби з жировими відкладеннями в області живота і талії.

7. Їжте більше овочів

Цікава особливість деяких овочів полягає в тому, що вони мають «негативну калорійність». Іншими словами, організм витрачає на їх перетравлення більше калорій, ніж в них міститься.

Ви можете їсти їх свіжими або приготованими.

8. Розділіть денний обсяг їжі на кілька прийомів

Якщо ви хочете витрачати більше калорій і при цьому уникнути постійного відчуття голоду, рекомендуємо їсти кілька разів в день. Наприклад, 3 основних прийоми і кілька перекусів.

Кожен такий прийом їжі повинен тамувати голод, але не наповнювати ваш шлунок цілком.

9. Обережніше зі стимулюючими речовинами

Такі напої, як кола і кава, також здатні стимулювати обмін речовин.

Але варто мати на увазі, що при цьому вони мають збудливу дію і на нервову систему. Тому, зловживання ними може стати причиною нервозності, прискореного серцебиття і безсоння.

Зверніть увагу, що багато добавок, які націлені на схуднення, також містять кофеїн.

10. Добре відпочивайте

Якщо ви хочете швидше схуднути і далі підтримувати свою фігуру, вам необхідний здоровий сон. Що ми хочемо сказати, кажучи про хороший відпочинок? Мається на увазі сон, достатній для того, щоб організм повністю відновився. Тобто, не менше 8 годин на день.

Дефіцит сну негативно впливає на нервову систему, а недостатня кількість енергії призводить до збільшення апетиту. В результаті, ви починаєте більше їсти.

У той же час, якщо спати занадто багато, ефект буде протилежний. Метаболізм сповільниться, організм почне витрачати менше калорій і ви почнете легко втомлюватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів