Чай з лимоном або молоком – улюблені ласощі багатьох людей. Але є в деяких таких поєднаннях ховається і серйозна небезпека.
Вчені склали для любителів чаю перелік продуктів, з якими цей гарячий напій не поєднується.
Наприклад, до переліку дієтологів увійшов звичайний лимон. Цитрусовий фрукт можна додавати лише тільки в свіжий або ж прохолодний чай. В гарячому напої важливий вітамін С втрачає власні якості.
Фахівці попереджають, що від додавання в чай рафінованого цукру, він може провокувати зростання ракових клітин в організмі людини. А ось молоко потрібно додавати тільки в гарячий чай, оскільки він нейтралізує вільні радикали.
Серед несумісних з чаєм продуктів опинився мед. При температурі вище 40 градусів за Цельсієм бджолиний продукт повністю втрачає всі свої корисні властивості. А при температурі чаю вище 60 градусів мед стає небезпечним канцерогеном, який сприяє розвитку онкологічних захворювань.