Медики розповіли, чим можуть бути небезпечні сонцезахисні засоби

Відомо, що, вирушаючи у відпустку, люди беруть з собою сонцезахисні засоби. Медики радять мати їх з собою і в місті, щоб уникнути фотостаріння і захистити шкіру від меланоми. Але фахівці з США попереджають про те. що компоненти, що входять до складу цих засобів, надміру поглинаються організмом.

Дане попередження було опубліковано американським Управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.

У дослідженні йдеться про поглинання шкірою і організмом людини активних компонентів, що входять до складу сонцезахисного крему. Фахівці використовували 4 найпопулярніших серед споживачів креми. Під час експерименту брали участь 24 людини.

Кожен учасник здав 30 аналізів крові. В результаті з’ясувалося, що після чотирьох днів застосування сонцезахисних кремів зростає адсорбція активних речовин.

Зокрема мова йшла про оксибензон, ультрафіолетовий фільтр.

У процесі досліджень з’ясувалося, що оксибензон порушує гормональні структури у людей. Його знайшли в грудному молоці, сечі, крові та амніотичній рідини.

За словами фахівців, результати дослідження не є показовими. Вченим потрібно провести додаткові дослідження, щоб довести безпечність або небезпечність цих проникаючих інгредієнтів.

Поки очевидно, що рівень поглинання цих речовин перевищує допустимі значення, встановлені FDA. Але лікарі-дерматологи закликають продовжувати користуватися сонцезахисними засобами. На даний момент ризик впливу сонячних променів перевищує виявлений потенційний ризик, пов’язаний з цими компонентами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів