Як позбутися від шрамів за допомогою домашніх засобів

Більшість шрамів з’являється з однієї причини – людина травмує шкіру, порушує її цілісність. Це можна зробити абсолютно різноманітними способами – вдаритися об гострий край столу, отримати опік або зачепитися за цвях, що стирчить. Наслідком перерахованих дій є виникнення ран різного розміру. Організм людини намагається захиститися і повільно запускає процес регенерації. З рани може текти кров, потім вона стає густою і утворюється невелика скоринка, що захищає отриману ранку від різних інфекцій і мікробів. Відповідальність за відновлення шкіри на себе беруть клітини-фібробласти, що виробляють рубцеву тканину. По складу рубцева тканина практично ідентична звичайній шкірі. В її складі є білок колагену, значить вона повинна бути схожою на звичайний шкірний покрив. На ділі шрам виглядає більш щільно, має інший колір.

Повністю прибрати шрам не вийде, але можна зробити це частково – замінити рубцеву тканину звичайною шкірою. Кращий спосіб допоможе підібрати дерматолог. Професіонал зможе оцінити глибину, розташування шраму і запропонувати кращий варіант для позбавлення від нього. Якщо рубець свіжий і має невеликі розміри, можна скористатися порадами і спробувати подолати його домашніми методами. До них відносять мазі і креми, що продаються без рецептів, різні гелі, що поліпшують стан шкіри. У них містяться речовини, що розчиняють шар епідермісу, який був пошкоджений. Креми згладжують поверхню шкіри, частково приховуючи шрам.

1. Гелі на основі силікону відмінно впораються із завданням. Вони допоможуть в швидкі терміни впоратися з дрібними пошкодженнями і замаскувати рубець. Даний вид засобів буде безрезультатним при позбавленні від старих шрамів і тих, що мають велику глибину. Два дослідження, проведені в 2017 році, підтвердили ефективність роботи гелів на основі силікону для відновлення шкіри після отриманої травми.

2. Засоби з цибулею і її соком можуть надавати позитивний результат на лікування шрамів. Вони швидко справляються з затягуванням шкіри, починають вирівнювати рельєф, змінювати колір шкіри. Існує ще безліч різних порад і засобів (алое, мед, оливкова олія), але їх робота і ефективність не підтверджена так, як робота засобів на основі цибулі.

3. Використання домашніх пілінгів так само може дати позитивний результат і допомогти в боротьбі зі шрамами. Можна придбати засоби з різними кислотами. Лікарі рекомендують використовувати гліколеву і мигдалеву. Добре допомагає згладжувати шкіру пілінг на основі саліцилової кислоти. Перед використанням перерахованих пілінгів потрібно вивчити інструкцію і намагатися підібрати хороший засіб для певного типу шкіри. Навіть використання пілінгу в домашніх умовах може бути агресивним для шкіри. У людини може бути алергія на один з компонентів, тому варто заздалегідь перевірити шкіру, капнувши на неї невелику кількість засобу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів