Як підлітку схуднути безпечно для здоров’я?

Багато хто цікавиться, як схуднути підлітку, якщо неправильне харчування і відсутність спорту призвели до появи зайвих кілограмів, а з ними і до сорому перед однолітками і появи комплексів. Підлітковий період супроводжується інтенсивними гормональними змінами в організмі і його ростом. Головні правила схуднення – безпека для здоров’я, правильна, збалансована дієта і поступове зниження маси тіла.

Як схуднути підлітку в домашніх умовах без шкоди для здоров’я?

На відміну від дорослої людини, підлітку спалити калорії набагато простіше. Пояснюється це прискореним метаболізмом і хорошою роботою травної системи. Багато підлітків вдаються до кардинальних заходів, повністю відмовляючись від їжі. Робити так категорично заборонено. Є ряд простих, але дієвих методів, які допоможуть схуднути підлітку в 14 років без шкоди для здоров’я:

  • Зміна раціону харчування. Відмовлятися від їжі не можна. Раціон повинен бути збалансованим, складатися з корисних, низькокалорійних продуктів.
  • Відмова від шкідливої ​​їжі і напоїв: газованої води і фаст-фуду.
  • Регулярний спорт. Для фізичних вправ зовсім не обов’язково відвідувати фітнес центри. Займатися можна і вдома, виділивши в день від 30 хвилин до 1 години.
  • Повноцінний сон. Часто причиною переїдання і появи зайвої ваги є недосипання. Організм перестає контролювати гормональний фон, для поповнення енергетичних запасів потрібно все більше їжі. Це призводить до посилення апетиту.
  • Відмова від телевізора та інтернету. Кілька годин, проведених на вулиці з подругами, допоможе схуднути підлітку, а сидіння за монітором тільки посприяє збільшенню жирового прошарку.

Важливу роль в схудненні грає допомога та підтримка батьків. Вони повинні допомогти підлітку скласти правильне меню, підказати найефективніші фізичні вправи.

Крім підтримки дитини потрібно контролювати, щоб вона не вдавалася до агресивних методів схуднення. Батьки повинні пояснити, що чим швидше зникне вага, тим більша ймовірність того, що вона швидко повернеться знову, а голодування не допоможе в досягненні хороших результатів, а шкода для здоров’я буде непоправною.

Спосіб швидко скинути зайві 5 кг?

Найскладніше – розпочати зміни і дочекатися перших результатів, не зірвавшись. Щоб підлітку спалити калорії за короткий проміжок часу, не потрібно дотримуватися суворих дієт, слід просто правильно харчуватися. Смачним може бути не тільки фаст-фуд, а й корисні продукти, правильно приготовані і красиво подані. Як схуднути в 15 років на 5 кг швидко і безпечно:

  • Дотримуватися складеного графіку прийому їжі. Хорошим варіантом вважається дробове харчування, прийом їжі невеликими порціями, але часто, до 5 разів на день. Це дозволить уникнути почуття голоду.
  • Питний режим – в день потрібно випивати не менше 1,5 л чистої води.
  • Відмова від пізнього прийому їжі. Вечеряти потрібно не пізніше, ніж за 2-3 години до відходу до сну.
  • Основа харчування – овочі, фрукти, пісне м’ясо і риба. Відмовитися потрібно від ряду калорійних продуктів.

Крім правильно складеного раціону і режиму харчування, важливо щодня займатися спортом. Найкращими для схуднення є кардіотренування – біг, стрибки на скакалці, плавання. Навіть піша прогулянка на свіжому повітрі протягом 1 години допоможе схуднути підлітку і наблизитися до своєї мрії.

Основи харчування для підлітків

Худі підлітки – це ті, які ведуть активне життя і правильно харчуються. Харчування – основа для позбавлення від зайвої ваги. Необхідно знати, про які продукти слід забути:

  • хліб і борошняні вироби;
  • макарони та інші продукти, у складі яких є борошно;
  • жирне м’ясо і риба;
  • соління й маринади, рибні, овочеві та м’ясні консерви;
  • фаст-фуд і газована вода.

Відмовитися потрібно і від гострих спецій та прянощів, варто також істотно зменшити кількість солі. На період схуднення потрібно забути про смажену їжу. Всі продукти готуються за допомогою тушкування, варіння, запікання або на пару.

Приблизний раціон харчування для підлітків, які намагаються схуднути на день:

  • Сніданок: гречка або вівсянка, зварена на воді, з шматочками фруктів або ягід, шматок житнього хліба, чашка чаю без цукру.
  • Обід: курка або яловичина, запечена, відварна або приготована на пару, на гарнір – салат зі свіжих овочів, заправлений невеликою кількістю рослинної олії і лимонного соку.
  • Полудень: склянка питного йогурту або знежиреного кефіру.
  • Вечеря: сир з ягодами, або нежирна відварна або запечена риба з овочами.
  • Перед сном: склянка кефіру.

У проміжках між вживанням їжі необхідно пити воду. Але вживати рідину відразу після їжі не можна, не менше ніж через 1 годину після прийому їжі. Склянка води, випитої за 30 хвилин до їжі, зменшить відчуття голоду і посприяє тому, що їжі буде з’їдено менше.

Метод схуднення без дієт і вправ для підлітка

Підлітку складно схуднути через багато спокус: газовану воду, шкідливу ​​вуличну їжу, пасивне сидіння перед монітором. Часто дієти, не встигнувши початися, закінчуються зривом, почуттям провини, депресією. Це призводить до ще більшого збільшення апетиту.

Для схуднення підлітку необов’язково дотримуватися суворої дієти. Правильна мотивація і стимул – запорука того, що поставлена ​​мета буде досягнута.

Не потрібно виснажувати себе фізичними вправами. Достатньо захопитися танцями, ігровими видами спорту, волейболом, баскетболом, регулярно відвідувати ковзанку. Це приємне проведення часу з друзями та відмінний спосіб спалювати калорії, підтягувати м’язи, будувати гарне тіло.

Вода – основний напій, в день її можна випити до 5 л. Це допоможе прискорити обмінні процеси, прибрати почуття голоду. Відмовитися доведеться від солодкого і кондитерських виробів. Краще і корисніше за шоколад вживати смузі з фруктів, ягідне морозиво.

Найкраща мотивація для підлітка – наслідування своєму кумиру і правильні друзі, які будуть також вести активний спосіб життя.

Як не можна худнути дівчаткам підліткам?

Правильне харчування і вправи для схуднення для підлітків – найефективніші способи по спалюванню калорій, які забезпечать швидкий результат. Але дівчаткам підліткового віку потрібно обережно підбирати раціон харчування і фізичні навантаження, щоб не спровокувати проблеми зі здоров’ям.

Дівчаткам категорично заборонено голодувати. Відмова від їжі може стати причиною важких патологічних змін в організмі. Нерідко голодування призводить до тотального збою гормонального фону. Надалі це загрожує порушеннями менструального циклу, виникнення захворювань гінекологічного характеру і безпліддям в репродуктивному віці.

З цієї ж причини заборонені інтенсивні фізичні навантаження, особливо силові вправи. Вони провокують підвищення концентрації чоловічого статевого гормону тестостерону. Надалі це може привести до того, що на обличчі буде з’являтися волосся, пізніше настане статеве дозрівання, а фігура придбає грубі чоловічі риси.

Заборонений метод схуднення для дівчаток підліткового віку – це використання таблеток для схуднення. Вони шкідливі для організму. Використання таких таблеток призводить до розвитку хвороб, з якими доведеться боротися все життя, а ефект в схудненні так і не буде досягнутий.

Дівчатка-підлітки повинні розуміти, що краса це не хворобливе, виснажене тіло і постійно голодний погляд. Краса це квітучий зовнішній вигляд, міцне здоров’я і всебічно розвинена особистість.

Джерело

Поділись


Новини партнерів