Які йогурти поліпшують травлення і зміцнюють імунітет

Багато хто переконаний в тому, що регулярне вживання молочних продуктів, зокрема, йогуртів, поліпшує здоров’я. Ми спробували розібратися: чи справді йогурти і так звані пробіотики в них поліпшують наше травлення і зміцнюють імунітет?

Головне запитання: як біфідо- та лактобактерії приносять користь, коли потрапляють в агресивне середовище шлунка? Частина з них, як пояснюють гастроентерологи, моментально гине. Це підтверджують і висновки Європейського агентства з безпеки продуктів: жоден з досліджуваних йогуртів сам по собі не поліпшує травлення.

Чому ж тоді в Європі – мода на кефір? В Іспанії, Німеччини, Австрії та Великій Британії – скрізь тепер можна знайти “секрет кавказького довголіття”. Так пишуть на етикетці. Данців, наприклад, до напою привчили українські вчені.

Медики вважають, що завдяки кефіру знижується рівень холестерину і глюкози. Секрет – в особливому штамі бактерій. Вчені з’ясували, що лакто-і біфідобактерії ефективні тільки в поєднанні з зеленню. Зате комбінація закваски з цукром і фруктовими сиропами розмножує патогенні суперечки і нівелює всю користь йогуртів.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим корисний для здоров’я напій каркаде.

Джерело

Поділись


Новини партнерів