Як усунути проблеми з травленням?

Про проблеми травлення не прийнято говорити вголос, але самі вони від цього не вирішуються. Одна з найнеприємніших і незручних проблем з кишечником – це запор. На жаль, явище досить часте, особливо в старшому віці. Коли виникає така проблема, потрібно швидко діяти, щоб не зробити цю неприємність хронічною.

Олександр Дроженніков детально розповів, як боротися з запором, що робити для профілактики і як позбутися від розладів травлення раз і назавжди. І у цій статті ми поділимося цієї докладною інструкцією з тобою.

Олександр Дроженніков зібрав всі найдієвіші поради, які допомагають налагодити травлення і назавжди забути про запор. Це стане в нагоді всім, хто хоче позбутися від незручної проблеми і не допустити її виникнення в майбутньому.

Вправи

Перистальтика кишечника залежить від наших фізичних навантажень. Це означає, що за допомогою деяких вправ можна усунути запор і навіть поліпшити травлення. Дроженніков пропонує робити такі вправи. Їх потрібно виконувати, лежачи в ліжку вранці. Заведи звичку починати свій день саме з них.

Отже, перша вправа: тобі потрібно максимально випнути живіт, а потім максимально його втягнути. Робити це потрібно в повну силу, максимально сильно випинати і втягувати так, щоб було відчуття, що живіт прилипає до хребта. Зроби 10 повторів.

Потім переходь до другої вправи. Зроби глибокий вдих, потім видих. На видиху живіт не втягуй і починай руками його продавлювати, натисни 10 разів. Повтори 5-10 таких циклів.

Далі потрібно піднятися з ліжка, намацати сигмовидну кишку і теж гарненько її помасажувати. Як правильно зробити цей масаж, дивись в відео. Помасажуй цю точку 3-4 хвилини. Тепер протягом 3-4 хвилин поплескай себе по животу долоньками. Постукування повинні бути не дуже сильними, але відчутними. Це допоможе запустити перистальтику і включити роботу кишечника.

Засоби від запору

Після цього потрібно зробити засіб, який допоможе травному процесу запуститися зсередини. Нагрій воду до теплого і навіть гарячого стану, додай в неї трохи яблучного оцту або лимона, можна ложечку меду і випий натщесерце 3-4 склянки. Після цього можна ще випити ложку оливкової або лляної олії, якщо дозволяє організм. Це теж відмінний засіб. Хвилин через 30 можна приймати їжу.

Міняємо спосіб життя

Практично всі проблеми з травленням пов’язані з неправильним способом життя. Значить, потрібно поміняти харчування. Якщо часто трапляються запори, можливо, в організмі недостатньо клітковини. Додай в раціон більше фруктів і овочів. Запобігти запори допомагає варений або навіть сирий буряк.

Зменш кількість жирної їжі, саме вона ускладнює роботу травного тракту і призводить до різних розладів. Також варто відмовитися від мучного. Переглянь свій раціон і скорегуй його так, щоб в ньому було більше клітковини і менше важкої їжі.

Пий багато води

Часом недостатня кількість рідини в організмі теж може провокувати запори. Тому потрібно пити багато води. Пам’ятай, що пити потрібно не менше двох літрів рідини в день. Саме вода допомагає організму нормально функціонувати. Це послужить хорошою профілактикою розладів травлення. Також велика кількість води істотно полегшить процес дефекації при закрепах.

Більше рухайся

Звичайно ж, ця порада стара як світ, але вона працює завжди. Чим більше людина рухається, тим краще працюють її м’язи і внутрішні органи. Особливо з цією проблемою допомагає справитися ходьба. Півгодини в день буде достатньо, щоб поліпшити стан організму і запобігти виникненню неприємних проблем з кишечником.
Також добре працює звичайна ранкова розминка. Зроби розминку, знайому ще зі шкільних уроків фізкультури: нахили, присідання, піднімання ніг вгору. Це все призведе м’язи в тонус, а саме цього ми і добиваємося.

Особлива вправа

Всі процеси в організмі контролюються мозком, а значить, можна впливати і на нього. Для цього можна виконати вправу, яка працює за допомогою уяви і підсвідомості. Отже, постав руку навпроти грудей на відстані 5 см від тіла долонею вниз.
Тепер уяви, що ти виштовхуєш все зайве з тіла і круговими рухами повільно рухайся рукою вниз. Рухай рукою повільно, по спіралі і уявляючи, як тіло звільняється від застою.

А ось і відео, в якому можна все докладно дізнатися. Олександр Дроженніков не тільки розповідає, але і все наочно показує.

Всі ці поради прості, але ефективні. Запор тільки здається невинною проблемою, але іноді він може обернутися страшними наслідками і призвести до раку товстої кишки. Тому не потрібно замовчувати проблему і пускати справу на самоплив. Якщо запори виникають час від часу, тоді всі ці кошти допоможуть забути про них назавжди.

Однак пам’ятай, що іноді запор може бути причиною більш серйозного захворювання. Якщо така біда трапляється постійно і набуває хронічної форми, терміново звернися до лікаря за повним обстеженням. Зі здоров’ям жартувати не варто. Здоров’я і довголіття тобі!

Джерело

Поділись


Новини партнерів