Супрун несподівано розповіла про те, що лікарі приховували десятиліттями: “може викликати хронічне захворювання”

Замінити шкідливий для здоров’я людини кристалічний цукор можна фруктами, горіхами і чорним шоколадом. Втім, щоб уникнути небезпечних хронічних захворювань харчуватися потрібно в міру, дотримуючись кілька важливих правил.

Про це повідомила в.о МОЗ України Уляна Супрун у себе на сторінці в Facebook.

Зокрема, Супрун зазначила, що людський організм не може обійтися без вуглеводів, адже вони є своєрідним паливом, що надає енергію. При цьому вона підкреслила, що кількість прийому вуглеводів потрібно контролювати.

“Адже, як би ми не тікали від глюкози, саме в неї рано чи пізно перетворюються всі вуглеводи, які ми споживаємо. Так влаштований наш організм. Глюкоза – головна енергетична валюта, якою обмінюються між собою печінка, мозок і клітини імунної системи. Це багато продуктів: і картопля, і макарони, і цукор, мед і фруктоза”, – пояснила вона.

Також Уляна Супрун додала, що фруктозу потрібно вживати в їжу в помірних кількостях, оскільки надмірне споживання може привести до небезпечних хронічних захворювань.

“На користь фруктози часто можна почути такий аргумент: вона не викликає різкого викиду інсуліну. Це правда. Саме тому продукти з цим вуглеводом їдять люди з діабетом. Але у інших надмірне споживання фруктози може викликати здуття і хронічні захворювання, наприклад, діабет”, – розповіла вона.

Супрун також додала, що замінити білий цукор можна агавовим сиропом, медом, тростинним цукром або солодкими газованими напоями. При цьому вона уточнила, що ці продукти (крім меду) не є корисними, якщо вживати їх у великих кількостях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів