Чи шкідливо їсти овочі зі шкіркою?

У людей, які разом з продуктами можуть вжити і шкірку, може утворитися непрохідність кишечника, виникає загроза інтоксикації і перитоніту. З фруктів і овочів слід зрізати шкірку, вона містить неперетравлювану клітковину.

Випадкове або усвідомлене вживання в їжу нехарчових речовин може серйозно нашкодити здоров’ю і призвести до розвитку гострих захворювань органів шлунково-кишкового тракту. Про це розповіла дієтологиня Антоніна Стародубова.

У ряді випадків хвороба може прийняти хронічну форму. Упаковку продуктів роблять з целюлози, фольги, поліетиленової плівки і пластика. Застосовуються і токсичні речовини, в тому числі клей і барвники. На упаковці можуть бути інфекційні агенти (віруси, бактерії, цвілеві гриби і яйця гельмінтів).

Разом з тим Стародубова зазначила, що шкірка овочів і фруктів містить клітковину, вона не перетравлюється, а лише дратує шлунок. Спеціаліст назвала ківі, гранат, банан, гарбуз, кавун і диню, шкірку з них слід видаляти і вживати продукт в очищеному вигляді. Шкаралупа горіхів і шкірка насіння не перетравлюється шлунком і кишечником, вони можуть пошкодити слизову, виникає небезпека кровотечі, при цьому спостерігаються запальні процеси.

Джерело

Поділись


Новини партнерів