Дієтолог Віктор Тутельян пояснив, як потрібно правильно готувати шашлик.
Він заявив, що потрібно дотримуватися певних правил приготування цієї страви, щоб знизити ризик шкоди шашлику для організму.
По-перше, саме м’ясо потрібно ретельно вимочувати в маринаді. Воно повинно бути добре просмажене. Не рекомендується вживати в їжу м’ясо з кров’ю. Також рекомендується вживати шашлик з овочами і зеленню. Овочі та зелень містять клітковину, яка покращує травлення.
Дієтолог Тутельян радить для шашлику використовувати баранину. Якщо ж ви використовуєте свинину, то з неї потрібно краще зрізати жир. Дуже важливо не допустити переїдання.
Дієтолог пояснив, що після вживання п’яти шампурів з шашликами може стати погано, а якщо з’їсти один, але правильно приготований, то буде все в порядку.
Також не слід зловживати спиртними напоями.
Людям, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету або інших хронічних захворювань, під час травневих свят потрібно дотримуватися дієти.