Чому не варто відмовлятися від картоплі: п’ять причин

Медики запевняють, що не потрібно боятися їсти картоплю. Якщо вживати картоплю в помірній кількості, то це дуже корисно, а не шкідливо.

Картопля містить багато калію, який корисний для серця. У разі дефіциту калію в організмі підвищується навантаження на серце і збільшується ризик ушкоджень міокарда. Також калій сприяє виведенню з організму людини зайвої рідини, завдяки чому відбувається захист від набряклості і ниркових захворювань. Що стосується вітаміну C, то в картоплі його менше, ніж в цитрусових.

Відомо, що в 400 грамах картоплі міститься добова норма вітаміну С для організму. Найбільше вітамінів міститься в молодій картоплі, оскільки якщо картопля зберігається довго, то аскорбінова кислота в картоплі руйнується і кількість вітаміну C знижується: він зберігається на третину.

Крім того, картопля – хороше джерело амінокислот. З 20 амінокислот картопля містить 14, серед яких є незамінні амінокислоти, які в організмі не виробляються. Це ще одна з важливих причин любити картоплю.

У харчуванні вегетаріанців картопля обов’язково повинна бути присутньою. Також вживання картоплі допомагає знизити тиск. Вчені з США провели дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що якщо протягом місяця з’їдати шість-вісім картоплин в мундирі без солі і жирів, то це призведе до підвищення ваги, але також буде сприяти зниженню тиску у людей із зайвою вагою. Також вживання картоплі сприяє поліпшенню самопочуття людей, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів