Лікарі пояснили, чому стрес на роботі смертельно небезпечний

Frustrated businesswoman

Європейське товариство кардіологів провело дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що якщо у людини високий тиск, вона погано спить і перебуває у стресовому стані на роботі – у неї в три рази вищий ризик смерті внаслідок серцево-судинних захворювань.

Фахівці вважають, що під час сну людина повинна відпочивати, розслаблятися і відновлювати енергію. Якщо ж у людини стрес на роботі, то уві сні вона може відновитися. А коли відбувається порушення режиму, особливо при гіпертонії, то можуть виникнути нові проблеми зі здоров’ям.

Мати якісний сон – основна проблема, з якою стикаються люди зі стресовою роботою. Ці люди можуть прокинутися вночі з думками про те, як краще вирішити робочі питання.

Якщо людина перебуває у стресовому стані на роботі і погано спить протягом тривалого часу, то це призводить до втрати енергії і, можливо, до ранньої смерті.

До такого висновку лікарі прийшли на підставі майже двадцятирічних спостережень за 2000 людей, які страждають на гіпертонію у віці 25-60 років.

Людина відчуває стрес на роботі, коли до неї пред’являються високі вимоги, а у неї немає можливості вирішувати будь-які питання і контролювати процес.

Коли говорять про погану якість сну, то мають на увазі ситуації, коли людині складно заснути і прокинутися через нав’язливі думки про роботу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів