Виразка шлунку: що категорично не можна їсти?

Найкориснішою їжею у раціоні людини можна назвати овочі та фрукти. Але не усі вони корисні для нашого здоров’я.

За словами фахівців, фрукти, зелень і овочі повинні бути присутніми в раціоні кожної людини, але “набір” цих продуктів у кожного повинен бути індивідуальним, з урахуванням стану здоров’я, віку і смаку. Адже те, що для одного ліки, другому може завдати величезної шкоди.

Так, при проблемах зі шлунком і кишечником, овочі краще взагалі не їсти сирими. Відварені або овочі на пару цілком можуть замінити свіжі салатики, а фрукти краще запікати.

Дуже обережним потрібно бути з різними ягодами і фруктами. Наприклад, сливи протипоказано їсти при підвищеній кислотності шлункового соку. А дині, абрикоси і апельсиновий сік заборонені при загостренні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Крім того, абрикоси і персики натще не можна вживати людям, хворим на виразкову хворобу шлунка і гастрит. Сік лимона може стати причиною печії і викликати сильні спастичні болі, при схильності до таких недуг від цього фрукта краще відмовитися.

Медики також попереджають, що перезрілі баклажани краще не купувати через високий вміст так званого проалкалоїду соланіну, при отруєнні яким виникає нудота, блювота, кишкова колька і задишка.

Гриби – досить важка їжа. Часте їх вживання не рекомендоване нікому, а при хворобах печінки і органів шлунково-кишкового тракту краще взагалі відмовитися від такої закуски. Дітям до 5 років гриби краще не їсти взагалі. Дозволити собі ласувати виноградом можуть тільки абсолютно здорові люди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів