Дієта проти раку: лікар-онколог розповів, які продукти потрібно терміново викинути

Дієта при підвищеному холестерині

До утворення злоякісних утворень призводять в тому числі три звички: малорухливий спосіб життя, куріння/зловживання алкоголем і нездорове харчування.

Таку заяву зробив кандидат медичних наук, доцент кафедри онкології та медичної радіології Дніпровської медичної академії Віталій Машталер.

В ефірі «Інформатор 107,3 ​​FM» медик дав кілька рекомендацій стосовно продуктів харчування – від чого варто відмовитись, а що, навпаки, потрібно вживати, щоб не хворіти.

Що потрібно додати в свій раціон:

  • Рослинна їжа – знижує ризики раку товстої кишки.
  • М’ясо птиці – воно корисніше свинини або яловичини. При цьому його не варто вживати частіше трьох разів на тиждень.
  • Рослинна олія – ​​за словами медика, не варто вживати тільки розрекламовану оливкову олію, можна вживати і рослинні масла.
  • Риб’ячий жир і помідори – останні є профілактикою деяких видів раку.

Від чого потрібно відмовитися:

Щоденного вживання м’яса або риби. М’ясо, радить Машталер, варто включати в раціон три рази в тиждень, а рибу – 3-4 рази в тиждень. Пам’ятайте, що м’ясо збільшує ризики раку товстої кишки, підшлункової залози.

Намагайтеся обійтися без жирної їжі і міцного алкоголю. Така «дієта» може призводити до злоякісних утворень не тільки шлунково-кишкового тракту, а й порожнини рота, молочної залози, передміхурової залози. Горілка, додав Машталер, впливає на пухлини стравоходу верхніх відділів і на пухлини так званих антральних відділів (нижня третина шлунка)

Перегляньте погляди на копченості та ковбаси – такі продукти містять в собі величезну кількість жирів, отруйних речовин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів