У звичайних продуктах харчування виявили канцероген

У Франції заборонили харчову добавку, яка входить до складу багатьох продуктів, таких як: глазур, жувальна гумка, шоколад і ін.

Вчені провели дослідження, яке довело що добавка E171 приховує в собі канцероген. Справа в тому, що харчовий відбілювач проходить через стінку кишечника і потрапляє в легені і печінку. У процесі дослідження з’ясувалося, що вона призводить до розвитку онкології. У піддослідних мишей ризик розвитку раку підвищувався, коли гризуни протягом 100 днів пили воду, яка містить E171.

Крім того, вчені вважають, що дане з’єднання шкодить кишечнику. Небезпечні бактерії комфортно себе почувають і перешкоджають всмоктуванню поживних речовин.

Також, за словами експертів, ця добавка ще недостатньо вивчена. Виробники продуктів харчування не дають реальної інформації про цю добавку, а даних досліджень недостатньо.

Однак, відомо, що ніякою харчовою цінністю дана добавка не володіє. Термін придатності продуктів вона також не збільшує.

Варто зазначити, що у Франції поки не поширена заборона на косметичні засоби і таблетки, які теж містять E171.

Наприклад, в сонцезахисних засобах вона відбиває ультрафіолетові промені, а в фармакології дану добавку використовують для виготовлення непрозорих лікарських засобів.

Деякі експерти побоюються, що ця добавка може проникати через шкіру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів