6 трав’яних засобів допоможуть знизити рівень холестерину

Якщо у вас виявили високий рівень холестерину, не потрібно ставитися до цієї проблеми легковажно, а варто щось з цим робити. Щоб мати здорову серцево-судинну систему, необхідно тримати рівень холестерину під контролем. Саме тому рекомендовано споживати натуральні засоби, які допоможуть знизити рівень холестерину.

У сьогоднішній статті ви можете прочитати про шість дуже ефективних лікарських трав, які знижують високий рівень холестерину. До того ж варто дотримуватися здорового харчування, виконувати фізичні вправи, мати гарні звички, а також позитивний заряд емоцій на кожний день.

Засоби, які допомагають знизити рівень холестерину

Деякі лікарські трави можуть допомогти знизити рівень холестерину природним чином без жодних будь-яких побічних ефектів для вашого здоров’я. Разом з тим, потрібно розглянути важливість контролю споживання їжі тваринного походження та збільшити кількість споживання овочів.

Дуже важливо знизити споживання транс-жирів. Вони дуже поширені у всіх видах перероблених продуктів, таких як маргарин, соуси, креми, морозиво, чіпси тощо.

Крім того, дуже важливо враховувати вплив, який вони завдають нервовій системі. У цьому сенсі стрес є фактором, що негативно позначається на печінці, оскільки може підвищити рівень холестерину.

1. Зелений чай

Зелений чай – це стародавній напій, поширений у кількох культурах, тому що він має великі, лікарські, корисні властивості. Його висока антиоксидантна ефективність робить його відмінним напоєм для запобігання старінню. До того ж вміст катехіну допомагає знизити рівень холестерину.

Рекомендовано приймати одну чи дві склянки зеленого часу щодня.

Однак краще пити чай не під час їди, оскільки це може перешкодити тілу поглинати залізо з їжі. Чай містить кофеїн, хоча його менше у чорному чаї.

2. Листя артишоків

Артишок – це овоч, який дуже корисний для печінки. Разом з тим, настій з листя артишоку є сильно ароматизованим гірким на присмак засобом. Проте цей засіб ж надзвичайно ефективний для контролю рівня холестерину.

Настій є гарним лікувальним засобом, що покращує роботу усієї функції шлунково-кишкового тракту, а також очищає організм від токсинів. Споживаючи цей засіб, можна покращити здоров’я та запобігти появі хронічних захворювань.

3. Імбир

Імбир не повинен залишатися поза корисною дієтою, оскільки він має позитивний вплив на здоров’я людини. Окрім зниження рівня холестерину, він також полегшує травлення, запобігає затримці рідини, а також може допомогти скинути вагу.

  • Можна використовувати свіжий чи сушений імбир, заварювати з нього настій, додавати до різних видів страв, солодких або ж пікантних. Результатом буде чудовий смак та соковитість страви.
  • Можна також засушити імбир, або ж зробити з нього цукерки. Можна споживати імбир у будь-якому вигляді.

4. Кульбаба

Кульбаба – це лікарська рослина, що має високі детоксикаційні властивості, корисні для печінки та нирок. Тому це ідеальний вибір для очищення тіла та запобіганню будь-якої недуги.

Ця рослина містить інозитол, компонент, який не тільки знижує рівень холестерину, але й запобігає його негативному впливу на артерії. Ви можете випити настій з кульбаби або ж споживати олію з кульбаби, додаючи до салатів.

5. Шафран

Шафран є не дуже поширеним лікарським засобом, але надзвичайно ефективним. Ця рослина дуже популярна як харчовий барвник, що забезпечує жовтувате забарвлення. Проте настій з шафрану також може допомогти знизити рівень холестерину.

Компонент, відповідальний за ці цілющі якості, це пігмент, який називається кроцетин.  Якщо споживати цей засіб щодня, можна наситити поживними речовинами кровоносні капіляри та запобігти атеросклерозу.

Саме тому є можливість добре піклуватися про серцево-судинне здоров’я, споживаючи цю рослину.

6. Розторопша

Розторопша має здатність знижувати рівень холестерину. Ця лікарська рослина є одним з найкращих методів лікування печінки, оскільки, окрім покращення її функції, вона також допомагає відновлювати її у випадках цирозу, гепатиту, жирової печінки тощо.

Споживаючи напій з розторопші або ж у добавках, ви маєте можливість регулювати рівень тригліцеридів в крові та зменшувати запалення. Дуже корисно приймати розторопшу один або два рази на рік впродовж трьох місяців, щоб очистити кров та покращити загальний стан здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів