Чому жінкам шкідливо вживати спиртне?

Жінкам в ідеалі краще взагалі не пити. Іноді навіть мала кількість алкоголю, наприклад, два келихи вина, здатні викликати важкі наслідки. Причому вони проявляються швидко, десь протягом години. Це пригнічений або навпаки, занадто веселий настрій, головний біль, нудота, запаморочення, слабкість, сонливість. Про яку користь «келиха вина» може йти мова. Корисного в спиртному немає, це очевидно. Небезпечно використовувати такий засіб для розслаблення, оскільки може розвинутися жіночий алкоголізм.

Шкідливий вплив алкоголю на жіноче здоров’я підтверджують і лікарі. Хто, як не вони, безпосередньо стикалися з хворими на алкоголізм. Це не тільки психічно неврівноважені, з нервовими розладами, а й з хворобами серця, печінки, шлунка жінки. Про чоловіків ми не говоримо, у них організм міцніший, хоча їм алкоголь теж завдає серйозної шкоди.

Особливо небезпечне вживання алкоголю при грудному вигодовуванні. Відомий випадок, коли немовля загинуло від отруєння, отримавши дозу алкоголю з молоком матері. Для чого ж жінки приймають спиртне? У кожного свої причини, але поширені випадки, коли за компанію в гостях, під час романтичної вечері, через стрес. Всі розуміють, що іноді жінкам доводиться вирішувати важкі життєві проблеми. Чутлива нервова система вимагає розрядки і ось уже кухоль пива, а далі більше, запій.

У свідомості людей укорінився страх і сором перед походом до психотерапевта і вони вважають за краще втекти від реальності за допомогою відомого засобу. Тим часом випивка проблеми не вирішує, а тільки додає нові. Не тільки в моральному плані, а й в фізичному. Лікарі можуть точно сказати список хвороб, які напевно з’являться у жінки, яка зловживає алкоголем. Це гастрит, виразка, цироз печінки, інфаркт, депресія, проблеми в репродуктивній системі, гепатит, рак грудей.

Це прямі наслідки алкоголю, а непрямих ще більше. Людей, які страждають на алкоголізм, неохоче беруть на роботу, у питущої матері відразу відберуть дітей, погіршується соціалізація.

Алкоголь знищує жінку не тільки всередині, а й зовні. Жінки, які випивають, неадекватно поводяться, плаксиві або агресивні. На обличчі з’являються передчасні зморшки, погляд втрачає свідомість, жінка стає недоглянутою, відразливою.

Ми зараз не говоримо про тих, хто дозволяє підняти келих шампанського на Новий Рік. Добре, якщо жінка знає міру і не тягнеться до алкоголю. Якщо вона вміє радіти життю без стимуляторів і вважає за краще зайвий раз відмовитися від спиртного, ніж погоджуватися. Це не алкоголізм. Хвороба починається тоді, коли жінка вживає систематично, мало не кожен день. Тут вже справа не в кількості, а в періодичності.

Джерело

Поділись


Новини партнерів