Добавки на основі деяких спецій покращують здоров’я серця

Харчування відіграє величезну роль в підтримці здоров’я серця. Деякі експерти кажуть, що поряд зі здоровим збалансованим раціоном певні спеції в якості добавки також мають ряд важливих переваг.

Одна з таких спецій – кориця і її похідні. Крім неї, допомагають серцю добавки у вигляді магнію, кальцію і кремнію.

Серце відповідає за перекачування крові по всьому організму, забезпечення киснем, поживними речовинами і видалення відходів. Тому в денний раціон потрібно включати не менше п’яти порцій фруктів і овочів, волокнисті продукти – картоплю, хліб, рис або макарони, деякі молочні продукти, білок і ненасичені жири.

Про корицю, як засіб, що знижує тригліцериди, повідомили румунські дослідники. Ці речовини – тип жирів в крові, які можуть підвищити ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Також було встановлено, що кориця знижує рівень загального холестерину. Хоча ця жирна речовина життєво важлива для нормальної роботи організму, його велика кількість в крові може збільшити ризик серцевого нападу.

Кориця – пряність, яку отримують з внутрішньої кори коричного дерева. Коли кора висихає, вона скручується в палички.

Спеція вважається популярним кулінарним інгредієнтом протягом всієї своєї історії, її використовували з давніх-давен ще в Єгипті. Христофор Колумб був серед багатьох дослідників, які брали участь у пошуках цієї спеції в тому числі.

Історично кориця майже так само цінувалася за свої корисні властивості, як і за особливий аромат і смак. Традиційно вона використовувалася як освіжувач дихання, завдяки своїм антибактеріальним властивостям.

Якщо ви любите корицю каси (китайську корицю з менш вираженим ароматом), то пам’ятайте, що в ній є рослинне з’єднання кумарин, яке може пошкодити печінку, якщо приймати його у великих кількостях. Щодня рекомендується вживати до 3 г (1 ч.л.).

Цейлонська кориця містить мало кумарину, тому її можна вживати до 5 г (2,5 ч.л.) в день.

З обережністю корицю слід використовувати вагітним жінкам, дітям, людям, які приймають ліки, що впливають на печінку (парацетамол, статини).

Джерело

Поділись


Новини партнерів