Сім способів позбутися фурункулів

Фурункули, що з’являються на шкірі, можуть викликати біль, дискомфорт, бути небезпечними, якщо їх не лікувати. Проте завжди є способи запобігти їхній появі. Ось декілька способів, щоб позбутися фурункулів.

Фурункули – це абсцеси на шкірі, які викликані інфікуванням волосяного фолікула. Уражена ділянка запалюється та формується болісний вершечок, заповнений гноєм.

Зі збільшенням кількості гною, тіло намагається знайти спосіб його видалення. Зрештою, в опухлій частині з’явиться біла або жовтувата верхівка, як і у випадку акне.

Ці фолікули, ймовірно, будуть інфіковані, особливо у ділянках із великою кількістю вологого волосся, а також у ділянках, які мають тертя, приміром, під пахвами, на сідницях, стегнах, на обличчі, шиї та у паху.

Інші причини, які можуть викликати інфекцію шкіри, є такими:

  • Укуси комарів
  • Рани від тертя через тісний одяг або ж від тертя шкіри об шкіру
  • Порізи від гоління
  • Подряпини

Чому формуються фурункули?

Ніхто не застрахований від травм. У кожну рану можуть потрапити бактерії, що живуть на поверхні шкіри. Не всі рани на шкірі можуть мати наслідком утворення фурункулів, адже імунна система повинна боротися з бактеріями, перш ніж вони встигнуть інфікувати рану.

Фурункул не тільки вражає волосяний фолікул, а також і тканину навколо нього.

Навіть якщо дотримуватися порад щодо лікування фурункулів,певні фактори можуть зробити вас чутливими до цього виду інфекцій. До того ж можна захворіти на фолікуліт, який часто розвивається в множинні абсцеси.

Нижче наводимо декілька причин появи фурункулів:

  • Генетична схильність
  • Погана гігієна
  • Діабет
  • Ниркова недостатність
  • Цироз печінки
  • Використання ліків
  • ВІЛ
  • Хронічні захворювання шкіри
  • Ожиріння
  • Похилий вік
  • Носіння тісного одягу

Часті причини виникнення фурункульозу

Загалом, випадки множинних абсцесів є наслідком вищезазначених причин або виникають через недостатнє лікування давнішньої інфекції.

Тому однією із порад, щоб позбутися абсцесів, є прання одягу, постільної білизни м’яким милом, оскільки вони могли контактувати з ураженою ділянкою. Якщо прати білизну таким милом, можна запобігти повторному інфікуванню.

Проконсультуйтеся з дерматологом, якщо запалення тримається понад 10 днів, з’являються інші фурункули чи підвищується температура. Спеціаліст надасть відповідне лікування та прочистить рану.

Сім підказок, щоб позбутися фурункулів

Дуже важко позбутися фурункулів. Варто дотримуватися гігієни, щоб попередити появу інфікування, а також усунути наявне запалення. Звертайте увагу на зміни на шкірі!

  1. Якщо у вас є фурункул, прикладайте теплий компрес, чай з ромашки чи листя базиліка принаймні три рази на день, щоб знизити біль та набряк. Компрес має бути чистим, щоразу прикладайте новий.
  2. Якщо у вас фурункул, промивайте рану антибактеріальним милом щодня.
  3. Фурункули часто проривають спонтанно впродовж декількох днів після їхньої появи. Якщо це трапилося з вами, обробіть ділянку стерильною марлею, милом та водою, щоб гній який вийде, не інфікував іншу ділянку шкіри.
  4. Стежте за гігієною ділянки шкіри, на якій росте багато волосся, щоб уникнути інфікування.
  5. Намагайтеся не носити тісний одяг чи одяг, який натирає чутливі ділянки тіла. Таким чином можна запобігти утворенню ран, які можуть стати причиною фурункула.
  6. Не видавлюйте фурункул нігтями. Якщо це робити, можна навіть погіршити стан та розповсюдити інфекцію. Дайте змогу фурункулу визріти та вийти гною самостійно. Якщо ж це не відбувається, відвідайте спеціаліста.
  7. Якщо ви схильні до розвитку цих видів інфекцій – попри вказані вище рекомендації – ми рекомендуємо провести загальний огляд, щоб визначити, які фактори впливають на здоров’я вашої шкіри.

Гарна гігієна та турбота про шкіру – це вирішальні фактори, щоб позбутися та запобігти появі фурункулів. Якщо ці звички стануть частиною вашого життя, ви зможете краще піклуватися та захищати свій організм. Запобігаючи інфікуванню, ви захищаєте кров та органи.

До того ж, такий спосіб життя дозволить жити комфортно та безболісно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів