
Лікар-дієтолог Маріят Мухіна розповів, картопля якого кольору найбільш корисна.
Картопля червоного, жовтого і фіолетового кольору вважається найкориснішою для організму. Найкорисніша картопля фіолетового кольору, у якої і шкірка, і м’якоть фіолетові.
Справа в тому, що у фіолетової картоплі середня крохмалиста текстура і м’який горіховий смак. Фіолетовий колір пояснюється вмістом антоціанів, що відносяться до антиоксидантних з’єднань.
Антиоксидантні сполуки володіють корисними властивостями, які дуже корисні для профілактики серцево-судинних і онкологічних захворювань.
Також ця картопля містить багато калію, який особливо необхідний для людей з підвищеним тиском.
Американські дослідники довели, що якщо кожен день протягом місяця вживати шість фіолетових картоплин, то тиск знизиться на 4%.