Як позбутися від тріщин на п’ятах в домашніх умовах

Такий прикрий дефект, як тріщини на п’ятах, можна прибрати дуже швидко, не вдаючись до допомоги брендових засобів, які найчастіше коштують досить дорого. До складу народних рецептів входять як недорогі аптечні засоби, так і продукти, що завжди під рукою.

Рецепт диво-крему від тріщин п’ят

До складу ефективного крему для лікування тріщин, входять два аптечних компоненти – мазь календули (тюбик 20 г) і вітамін A в рідкому вигляді (ампула 10 мл). Подібну суміш можна зберігати в холодильнику, в чистій закритій баночці.

Відразу після зими, коли стан п’ят, найчастіше найбільш плачевний, потрібно застосовувати цей крем щодня, протягом 2 тижнів, після розпарювання шкіри. Мастити ним ноги потрібно на ніч, а зверху одягати шкарпетки. Після 2 тижневого курсу, достатньо буде застосовувати крем до 2 разів на тиждень.

Крем не тільки назавжди позбавляє від тріщин, а й позитивно впливає на нігті.

Способи боротьби з тріщинами на п’ятах в домашніх умовах

Рецептів лікування тріщин п’ят є безліч. Нижче представлені одні з найефективніших.

З крохмалем

Картопляний крохмаль, в кількості 1 ст. л. потрібно розвести в літрі окропу. Після того, як суміш трохи охолоне, потрібно влити її в таз і попарити ноги протягом півгодини. Щоб підтримати потрібну температуру можна періодично доливати теплої води. Після такої процедури, п’яти потрібно обробити, як зазвичай, і змастити кремом.

З ефірними оліями

1 ст. л. вазеліну або жирного дитячого крему збагатити оліями лаванди і герані (кожної додати по 3 краплі). Мазь можна зберігати деякий час в прохолодному місці. Обробляти нею проблемні ділянки потрібно кожен день, поки все не заживе.

Відвар оману

Змоченим у відварі оману ватним диском потрібно регулярно протирати проблемну шкіру. Загоєння почнеться приблизно через 6 днів після початку застосування. Для відвару потрібно взяти 2 ст. л. рослини і залити її літром окропу.

З яєчним жовтком

Для приготування суміші потрібен жовток, 1 ч. л. оцту і 1 ст. л. олії. Стопи, покриті цією сумішшю на ніч, прикривають плівкою і одягають шкарпетки.

З капустою і медом

Для лікування п’ят чудово підійдуть мед і капустяний лист. Після розпарювання стоп, їх потрібно змастити медом, а зверху, за допомогою бинта, зафіксувати лист капусти. Залишити так на ніч.

Для того, щоб попередити появу тріщин на п’ятах потрібно носити зручне взуття з натуральної шкіри, регулярно доглядати за ступнями  і відпочивати при інтенсивних щоденних навантаженнях. Варіантом профілактики і лікування може бути прийом вітамінів. Передумовою до появи тріщин можуть бути серйозні захворювання: діабет, анемія, проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів