Вчені назвали новий симптом гіпертонії

Японські вчені провели медичне дослідження і виявили новий симптом гіпертонії. Ніктурія – необхідність людини часто вставати в туалет посеред ночі. Виявляється, ніктурія може бути ознакою підвищеного тиску.

Дослідження проводилося в японському місті Ватарі за участю 3749 осіб. Добровольцям вимірювали артеріальний тиск, а вони заповнювали опитувальники про те, скільки разів вони мочилися вночі. Підводячи підсумки дослідження, медики виявили причинно-наслідковий зв’язок між ніктурією і гіпертонією.

Результати роботи медики представили на щорічному науковому засіданні Japanese Circulation Society. Доктор Сатоші Кінно, який проводив експеримент, пояснив: якщо у людини виникла необхідність відвідувати туалет вночі, у неї може бути підвищений кров’яний тиск або надлишок рідини в організмі. Доктор радить при цьому скоротити споживання солі і почати стежити за своїм тиском.

Відомо, що в порівнянні із західними країнами, жителі Японії їдять більше солі, до 10 г на добу, і їх кров’яний тиск з цієї причини підвищується. Ранні дослідження, проведені в Японії, показали, що високе споживання солі пов’язане з ніктурією.

Гіпертонія є національним захворюванням в Японії, і є основною причиною передчасної смерті людей.

Для профілактики гіпертонії медики радять обмежити споживання солі і алкоголю, відмовитися від куріння і стежити за своєю вагою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів