Стоматолог розповів, які продукти викликають неприємний запах з рота

Стоматолог Гарольд Кац заявляє, що є продукти, які можуть сильно зіпсувати запах з рота. Ці продукти, на думку лікаря, можна поділити на три групи.

До першого типу відносяться продукти, що містять сірку. Найбільше сірки міститься в цибулі, часнику і карі.

Летючі ароматичні сполуки з цих продуктів разом з частинками їжі залишаються в роті або потрапляють в стравохід зі шлунку.

Цю проблему можна вирішити за допомогою зубної щітки або жувальної гумки. Також можна використовувати освіжувач для порожнини рота. Але ці заходи дають тимчасовий ефект.

Найчастіше неприємний запах з рота пов’язаний з вживанням цибулі або часнику. Так як з’єднання (тіосульфіди), які містяться в них, всмоктуються в кров і в результаті газообміну в легенях виходять назовні.

До другого типу відносяться білкові продукти. До них відносяться м’ясо, боби, молочні продукти. Ці продукти – джерело їжі для бактерій в ротовій порожнині людини. Чим більше продукти містять білків, тим неприємнішим буде запах.

Справа в тому, що білок – це джерело амінокислот, які під впливом анаеробних бактерій перетворюються в летючі сполуки сірки.

До третього типу відносяться кислі продукти і напої. Вони негативно позначаються на слизовій оболонці рота і призводять до порушень кислотно-лужного балансу. В результаті бактерії починають більш активно розмножуватися, що призводить до неприємного запаху.

Джерело

Поділись


Новини партнерів