Фахівці назвали продукти, які зменшують ризик розвитку раку печінки

Вчені прийшли до висновку, що ризик розвитку онкологічних захворювань можна знизити з допомогою певних продуктів.

Вчені проаналізували інформацію про більш ніж 125000 чоловік. Фахівці аналізували вживання продуктів з цільного зерна, його компонентів (висівок і зародків), а також клітковини.

Вчені проводили спостереження 24 року. В результаті 141 людині був поставлений діагноз “гепатоцелюлярної карциноми”.

Люди, що вживають цільнозернові продукти, на 37% менш схильні до онкологічних захворювань, ніж люди, в раціоні яких цих продуктів немає.

У людей, які вживають у великій кількості висівки, ризик знижується на 30%, а у шанувальників клітковини зі злаків – 32%.

Цільнозернові продукти здатні знизити ризик розвитку ожиріння, діабету 2-го типу і неалкогольної жирової хвороби печінки, які здатні привести до раку печінки. Вживання клітковини і продуктів з цільного зерна підвищують чутливість організму. Також вживання цих продуктів пригнічує запалення в організмі, прискорює обмін речовин, а також змінює мікрофлору кишечника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів