Чим корисний тибетський молочний гриб

Тибетський молочний гриб – спеціальне утворення, яке складається приблизно з двох десятків бактерій, за допомогою яких квасять молоко, наділяючи напій цілющими властивостями. Першими унікальні властивості молочного гриба оцінили ще тибетські монахи (звідки і назва).

Однак першовідкривачі не поспішали ділитися своєю знахідкою, і відомості про молочний гриб довго трималися в секреті. Продукт називали і «пшоном пророка», і «зерном Аллаха», і «молочним рисом» і, звичайно ж, «напоєм молодості».

У цій статті ми докладніше розповімо вам про цей дивовижний продукт, який з’явився у нас тільки в ХIХ столітті, викликавши справжній бум. Тоді за допомогою молочного гриба лікували все, від запалення легенів і рахіту до виразкової хвороби.

Тибетський молочний гриб

Продукт являє собою білі грона з окремих утворень довжиною до 4-5 мм. У процесі росту вони досягають близько 5 см. Важливим є те, що після приготування напою, корисні властивості він зберігає рівно добу. І щоб взяти від гриба найбільшу користь, потрібно при його зберіганні дотримуватися ряду правил.

ЯК ЗБЕРІГАТИ МОЛОЧНИЙ ГРИБ

  • Тримати гриб найкраще в скляній банці. Саму ємність хімічними засобами мити не можна, тільки содою.
  • Від яскравого денного світла банку краще ховати. При цьому температура не повинна опускатися нижче 17 градусів, інакше з’явиться цвіль.
  • Кришкою банку закривати не можна, адже продукту потрібне свіже повітря, тому використовуй марлю.
  • Здоровий гриб завжди має білий колір. Щоб він не загинув, слід щодня промивати і заливати його свіжим молоком, інакше потемніє (отримає коричневий відтінок), а бактерії перестануть розмножуватися.
  • Якщо плануєш бути відсутньою декілька днів, то залий банку з грибом наполовину водою, а наполовину молоком і постав ємність в тепле місце. Такий продукт після приїзду можна буде використовувати як зовнішній засіб.

Тибетський молочний гриб може похвалитися наявністю вітамінів А, С, групи В, а також кальцію, заліза, цинку, йоду і корисних для кишечника бактерій (в тому числі біфідо-і лактобактерій). Саме хвороби травної системи цим продуктом лікують найчастіше. Особливо молочний гриб допомагає при запальних процесах і дисбактеріозі.

Молочний гриб підвищує імунітет, налагоджує обмін речовин і навіть допомагає при серцево-судинних захворюваннях (наприклад, при гіпертонії). До того ж продукт відмінно чистить організм, виводячи шлаки і сольові відкладення. А деякі шкідливі речовини і зовсім перетворює в амінокислоти, що допомагає уникнути атеросклероз.

Приготованим з тибетського молочного гриба кефіром лікують ожиріння, адже він розщеплює і виводить жири з організму. Напій приводить в норму гормональний фон.

Лікар тибетської медицини Петро Бадмаєв, який був хрещеником імператора Олександра III, постійно вживав цілющий напій з молочного гриба в профілактичних і лікувальних цілях. Його приклад наслідували й члени царської сім’ї, і наближені.

З метою профілактики кефір з тибетського молочного гриба пили щодня протягом 20 днів, потім робили 10 днів перерви. Курс повторювали 2-3 рази. Вживати кефір слід по склянці двічі або тричі на день через півгодини після прийому їжі.

Відзначимо й те, що подібне харчування – невеликий стрес для організму. Адже з прийомом напою в перші 2 тижні зростає активність роботи кишечника, з’являється посилене газоутворення, а походи в туалет стають частішими. Але через 12-14 днів все нормалізується, поліпшується настрій, підвищується статева активність у чоловіків.

Сьогодні купити тибетський молочний гриб зовсім нескладно, щоб приготувати собі чудовий цілющий напій, за допомогою якого можна і схуднути, і організм очистити, і налагодити обмін речовин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів