Пармезан містить тільки три інгредієнти, а виробляється за допомогою невидимих організмів.
Він може бути закускою, приправою, десертом і навіть засобом від деяких захворювань.
Ключові корисні властивості пармезану:
- легко засвоюється, не створюючи навантаження на травну систему;
- підтримує м’язову активність за рахунок вмісту хороших жирних кислот;
- не містить лактозу на відміну від багатьох інших молочних продуктів;
- сприяє розвитку в кишечнику корисних біфідобактерій (Bacillus Bifidus), перешкоджаючи розвитку дисбактеріозу;
- зміцнює кістки і запобігає остеопорозу за рахунок кальцію високого рівня біодоступності;
- покращує сон, допомагає впоратися з безсонням;
- приносить користь мозку.
У чому полягає шкода
Медики попереджають, що здорові дорослі люди не повинні споживати більше 2300 мг натрію в день. Для людей старше 50 років, а також гіпертоніків, діабетиків і тих, хто страждає від хронічних захворювань нирок, споживання натрію слід обмежити до 1500 мг.
Підвищена чутливість організму до природного глутамату натрію зустрічається рідко, але в список протипоказань фахівці все-таки її включають.
Глутамінова кислота у великих кількостях “розганяє” мозок і може стати причиною жорстокої мігрені.
Гурмани цінують пармезан за яскравий, трохи солонуватий смак з горіховими нотками і щільну консистенцію, а дієтологи – за підтверджену науковими дослідженнями користь. Це майже єдиний молочний продукт, який можуть вживати люди з непереносимістю лактози.