Фахівці назвали засіб, який допоможе зміцнити організм

Лікувальні властивості продуктів бджільництва добре відомі. Особливо цінною речовиною є прополіс. На його основі виготовляють різні настоянки і інші засоби для внутрішнього і зовнішнього застосування. Найпопулярнішим стало молоко, яке можна застосовувати навіть дітям.

Прополіс і його властивості

Бджоли виробляють прополіс з пилку рослин, перемішуючи його з секретом верхньощелепної залози. Він служить своєрідною мастикою для утеплення вулика і закривання ходів з настанням холодної пори. Зовнішній вигляд дійсно нагадує смолу темного кольору зі світлішими вкрапленнями. Смак у прополісу гірко – терпкий з відтінком меду і запахом хвої.

Вченим до цих пір не вдалося розкрити секрет його складу і повноцінно відтворити в лабораторних умовах. Що зовсім не заважає людям століттями використовувати його лікувальні властивості. Унікальним є вміст речовин в прополісі, де зафіксовано понад 200 сполук і 16 класів органічних компонентів. Для людини найбільш важливі такі:

  • флавони,
  • дубильні речовини;
  • природні антибіотики;
  • мінерали;
  • смоли.

Прополіс застосовують у багатьох випадках, особливо цінний він для підняття і зміцнення імунітету. Справа в тому, що аптечні засоби не тільки дорого коштують і викликають звикання організму. Найприкріше, що вони надають досить короткочасний ефект, хоч реклама стверджує зворотне. Природні речовини діють повільно, зате напевно.

Рецепт і дозування молока з прополісу

На півлітра молока відміряється 2 ст. ложі прополісу, суміш потрібно варити на водяній бані 15 – 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім відставити убік і трохи почекати, поки на поверхні не утворюється плівка з воску. Її потрібно зняти, а суміш процідити в чисту тару. Приймати 5 днів по 1 ст. ложці перед їжею, повторювати курс через кожні 3 тижні.

Важливо: перед першим застосуванням необхідно провести пробу на можливі алергічні реакції. До тильній стороні кисті потрібно прикріпити за допомогою пластиря невеликий шматочок прополісу і простежити за відсутністю припухлості або почервоніння.

Для приготування прополісного молока допускається використання водної або спиртової настоянки прополісу. Дітям для зміцнення організму краще готувати свіжий напій або використовувати розчин на воді.

Курсове застосування прополісного молока пробуджує внутрішні резерви організму, що набагато корисніше хімічних препаратів. А налагоджена імунна система буде успішно боротися з шкідливими вірусами і мікроорганізмами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів