
Морква є доступним овочем, але мало хто включає її в раціон в якості основної страви. Однак її вживання має щонайменше п’ять значущих переваг для здоров’я, про які розповіли експерти.
Оскільки в моркві багато розчинних волокон, вона може знизити рівень ЛПНЩ і підвищити рівень ЛПВЩ в крові. Це здатне скоротити ризик виникнення тромбів і, в свою чергу, пов’язаних з ними ускладнень серця. Представники Університету Арізони підтверджують, що овоч знижує рівні холестерину і артеріальний тиск.
Хоча морква не може виправити поганий зір, вона містить важливі поживні речовини, необхідні для підтримки здоров’я очей, що забезпечує в тому числі вміст вітаміну A. Морква в приготованому вигляді може подарувати більший приріст антиоксидантів в порівнянні з сирою. Захисний компонент в змозі допомогти уповільнити старіння клітин і захистити організм від руйнівного впливу вільних радикалів.
Для тих, хто стежить за своєю вагою, морква стане ідеальною закускою з високим вмістом води і низьким вмістом калорій. За оцінками, одна середня сира морква містить всього близько 25 ккал. Морквяний сік також є багатим джерелом іншого важливого імуностимулюючого антиоксиданту: вітаміну С. Останній важливий для загоєння ран, тому що він необхідний для виробництва колагену, основного білка, який міститься в шкірі і сполучних тканинах.