Як відрізнити ГМО від звичайних продуктів: 3 простих способи

ГМО – це організм, генотип якого був змінений за допомогою методів генної інженерії з метою створення нових його властивостей. ГМО об’єднують три групи організмів – генетично модифіковані мікроорганізми (ГММ), тварини (ГМТ) і рослини (ГМР).

Найбільшого поширення набули саме генетично модифіковані рослини – саме їх ми вживаємо в їжу. Боятися цих продуктів чи ні – вибір кожної людини. Шкоду ГМО не доведено, але, якщо тобі важливо, щоб твоя їжа була повністю натуральною, ми підкажемо, як навчитися розрізняти продукти.

Уважно читай маркування

Натуральні продукти маркують особливим чином. Написи Без ГМО, Non-GMO, Made without genetically modified ingredients,  100% organic , Organic  або Made with organic ingredients  зазвичай гарантують, що в товарі немає генетично модифікованих компонентів.

Зверни увагу на зовнішній вигляд

Глянцеві, великі, красиві фрукти і овочі повинні насторожити тебе. Природа не прагне зробити те, що буде виглядати для нас ідеально – всі ці рівні й блискучі яблука, пружні томати, велика картопля часто є результатами роботи генетиків. До того ж смак і колір у фруктів і овочів з ГМО слабовиражений.

Запам’ятай цей список

78% сої, 33% кукурудзи і 24% ріпаку в світі були вирощені з використанням генномодифікованих технологій.

Їх додають в такі продукти, як:

  • ковбаса, сосиски;
  • молочні та сирні продукти;
  • напівфабрикати і борошняні суміші;
  • сухі сніданки і каші швидкого приготування;
  • хліб, випічку і кондитерські вироби;
  • солодкі напої;
  • арахісове масло;
  • майонез;
  • шоколадний сироп.
Поділись


Новини партнерів