Ці продукти можуть врятувати від інсульту

Овочі, фрукти, цільні зерна повинні бути у вашому щоденному раціоні, якщо ви хочете завжди залишатися здоровою людиною і не мати проблем з судинами, кажуть дослідники.

Вони виявили, що люди, які регулярно їдять багато клітковини, рідше страждають від інсульту – ризик цієї недуги падає приблизно на 7 відсотків після прийому 7г чистої клітковини.

Клітковина це так звані грубі (нерозчинні) волокна, які містять цільні зерна, фрукти, овочі, горіхи.

Що потрібно з’їсти, щоб отримати ці 7г? Не таку вже «трав’яну» їжу: наприклад, 1 порцію пасти з твердих сортів пшениці або 2 порції фруктів / овочів, пишуть автори наукової роботи в журналі Stroke.

Провідний автор дослідження, Діана Тріплтон з університету Лідса, сказала: «Споживання продуктів, багатих на клітковину, таких як цілісні зерна, фрукти, овочі і горіхи – це важливо для всіх, і особливо для осіб, у яких підвищений ризик інсульту. Це люди з надмірною вагою, курці або власники високого кров’яного тиску ».

Більшість людей не споживають рекомендовані 7г клітковини щодня, за даними вчених.

При цьому хвороби серця і судин в Україні залишаються однією з головних причин смерті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів