Експерти розповіли, чи варто споживати картоплю кожен день. На думку фахівців, рослина з роду паслін незаслужено вважається шкідливим продуктом, який слід обмежувати в раціоні.
Найчастіше, противники картоплі вказують, що в ній міститься багато крохмалю. Насправді він не завдає жодної шкоди організму, повністю засвоюючись. Продукт є дешевим, а достатня кількість корисних речовин, міститься в ньому, серед яких: магній, вітаміни C, Е, К, каротиноїди, флавоноїди, кавова і нікотинова кислоти, харчові волокна, фітонутрієнти, що володіють антиоксидантною властивістю.
Вчені з Університету Вашингтона розвінчали міф про те, що картопля призводить до збільшення ваги і погіршує стан здоров’я. Не було виявлено жодного зв’язку між споживанням картоплі і ожирінням, діабетом або рівнями з-реактивного білка, що вказує на хронічне запалення, про це свідчать підсумки ряду експериментів. Картопля має в своєму складі більше клітковини, марганцю, а також білка, який знаходиться на одному рівні з зерновими культурами. Фіолетова картопля особливо багата антиоксидантами, а також може допомогти знизити кров’яний тиск.
Багато людей відмовляються від картоплі в зв’язку з високою оцінкою глікемічного індексу, який є мірою вуглеводного змісту їжі. Варто враховувати те, що картопля має волокна, що допомагають сповільнити травлення, що змінює мінус на плюс. Важливе значення відіграє те, що меню з рослиною з роду паслін можна мати найрізноманітніше. Таким чином, картопля при поєднанні з овочами та іншими продуктами приносить тільки користь.