У шоколаду є і плюси, і мінуси. З позитивних моментів – це, звичайно, солодкий смак і тонізуючий ефект. Але це далеко не всі плюси цих ласощів.
Вченим вдалося з’ясувати, що темний шоколад запобігає розвитку атеросклерозу. До цього дивовижного факту дослідники прийшли в результаті досліджень, які проходили чотири тижні. Протягом цього періоду людей, у яких був високий ризик захворювання атеросклерозом, годували шоколадом. Через місяць з’ясували, що ризик розвитку цього захворювання знизився, покращилися показники аналізів крові.
Вчені пояснюють це тим, що у темного шоколаду є здатність розширювати судини і очищати стінки артерій від холестерину.
Атеросклероз є широко поширеним захворюванням, при якому на внутрішній стінці артерій відкладається холестерин і інші жири. Це захворювання може спровокувати інфаркт або інсульт, а також бути причиною ішемічної хвороби серця. Основні причини виникнення атеросклерозу – куріння, цукровий діабет і зайва вага.